Je vrah holčičky (†2 měs.) stále v lese? Policie promluvila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Je vrah holčičky (†2 měs.) stále v lese? Policie promluvila

Velká bezpečnostně-pátrací akce v Klánovickém lese. (19. prosince 2023)
Velká bezpečnostně-pátrací akce v Klánovickém lese. (19. prosince 2023) (Blesk:FOTO:CNC/ KAREL KOPAC)

Na 250 ozbrojenců v uniformách, policistů a policistek v civilu včera od rána pročesávalo každý metr v Klánovickém lese. Hledali živého či mrtvého vraha Martina (†32) a jeho dcerky (†2 měs.).

Les policie pro veřejnost uzavřela. Do pátrání byli nasazeni i psovodi, koně a speciální velitelský kamion. Terén policisté v rojnici prohlíželi metr po metru. S sebou měli podle agentury Aktu.cz také detektory kovu, hrábě, lopaty i mačety. „Hledají jakoukoliv stopu, která by napomohla objasnění případu,“ uvedl po zahájení akce policejní mluvčí Jan Rybanský.

Les prohledávali již o víkendu po nalezení zastřelené dvojice. Proč se na místo v tak hojném počtu znovu vydali? „Vyšetřování se nějak rozvíjí, takže z tohoto důvodu jsme se vrátili na místo události,“ vysvětlil Rybanský, ale konkrétní důvody neprozradil. Na dotaz, zda by se pachatel mohl stále zdržovat v lese, uvedl, že jde o akci bezpečnostně pátrací a nelze nic vyloučit ani potvrdit. 

Prohlášení PČR na FB:

Objasnění dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese spojené s dopadením pachatele je pro nás naprostou prioritou. Na případu intenzivně pracují desítky těch nejzkušenějších kriminalistů nejen z prvního oddělení pražského ředitelství, se kterými úzce spolupracují další specialisté z Policejního prezidia ČR a celorepublikových útvarů. Stovky dalších kolegů z různých služeb a útvarů jsou aktuálně nasazeny na bezpečnostní akci v Klánovickém lese a zvýšený počet policistů bude v místě působit tak dlouho, dokud to bude potřeba. Chceme vás ujistit, že rozhodně nic netajíme, nazamlčujeme a skutečně se snažíme sdělovat vše, co můžeme. To samé platí i ve vztahu ke komunikaci s místní samosprávou. Ačkoliv není možné v rámci probíhajících úkonů trestního řízení detailně informovat o každém kroku, který učiníme, tak ale ještě jednou všechny ubezpečujeme, že jakékoliv posuny ve vyšetřování, jejichž zveřejnění by nezmařilo jeho účel, sdělujeme a budeme v tom pokračovat. Chápeme vaše obavy, které vyplývají z faktu, že vrah je stále na svobodě. V takové situaci jistě nelze garantovat stoprocentní bezpečnost, můžeme ale každého ubezpečit, že situaci v žádném případě nepodceňujeme a k dopadení dosud neustanoveného pachatele využíváme všech prostředků. Budeme Vám vděční, když i Vy nám pomůžete šířit dále toto sdělení a budete s námi ujišťovat své okolí, že k objasnění tohoto skutku a zajištěni bezpečnosti občanům děláme maximum možného.

Hamás chce za rukojmí příměří! Hon na vraha pokračuje a smutné umírání Horsta Fuchse

Video se připravuje ...

Případ dozoruje pražské městské státní zastupitelství. „V současné době není možné sdělovat žádné další informace,“ řekl jeho mluvčí Aleš Cimbala. Ani včerejší rozsáhlá akce pak k dopadení vraha nevedla.

Stále hledají svědky

Policie i nadále uvítá jakékoliv informace vztahující se k případu. Hledá hlavně řidiče, kteří projížděli v pátek mezi 7. a 17. hodinou okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery. Záznamy z nich by mohly pomoci při vyšetřování. Kontaktovat lze kriminalisty na čísle 731 553 135 nebo prostřednictvím mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz.

Co se stalo?

Zastřeleného muže a mrtvé nemluvně v kočárku policisté našli v Klánovickém lese v pátek odpoledne. Na podezřelou střelbu je kolem 15. hodiny upozornila žena z okolí.

Přečtěte si
pragver
21. 12. 2023 • 09:10

Několik zkušených kriminalistů, kteří to nevyšetřují, si myslí, že to nebyla náhoda. Někde psali, že zavražděný byl nekonfliktní, oblíbený, společenský, obětavý a všem pomáhal i Ukrajincům....A kdo v dnešní době může vlastnit zbraň ....?

Locust
20. 12. 2023 • 13:39

...moc

Locust
20. 12. 2023 • 13:38

Nikde není zmínka o matce dítěte ..míč bych za to nedala,že to mohla udělat třeba manželka když se dozvedela,že manžel má dítě s jinou...hrozne to je bezesporu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.