Vražda Martina (†32) a holčičky (†2 měs.): Policie posílila hlídky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Vražda Martina (†32) a holčičky (†2 měs.): Policie posílila hlídky

Místo činu v Klánovickém lese
Místo činu v Klánovickém lese (Blesk:David Malik)

Strach po páteční chladnokrevné vraždě Martina (†32) a jeho dcerky (†2 měs.) v kočárku stále obchází pražské Klánovice. Policie pro zajištění bezpečnosti posílila v tamním lese hlídky, a to včetně kolegů na koních.

„Na případu pracuje tým několika desítek těch nejzkušenějších kriminalistů, kteří byli posílení i o kolegy z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování policejního prezidia,“ uvedl včera policejní mluvčí Jan Rybanský. Podle něj nyní probíhá mimo jiného obsáhlé a detailní vyhodnocení všech zajištěných stop. Jak detektivy, tak psychology na případu zaráží fakt, že vrah nenechal žít ani nemluvně.

„Každá vražda je hrůzná, ale vražda dítěte je ještě hrůznější. Dítě vás nemůže žádným způsobem ohrozit, nemůže se bránit ani vás usvědčit,“ řekl Aha! klinický psycholog Karel Humhal. Podle něj k vraždám dětí dochází výjimečně a obvykle je vraždí matky, u kterých se většinou rozvinula poporodní psychóza. „Mám pocit, že tady to mohlo být ze msty. Někdo mohl zabít dítě, aby se někomu pomstil. Nejspíše matce, to bych viděl na prvním místě,“ dodal. Každopádně vrah byl podle Humhala buď duševně nemocný, nebo naprostá zrůda.

V Klánovicích vzniklo pietní místo na místě, kde v pátek zastřel šílenec muže a jeho dvouměsiční dcerku.

Psycholog Jeroným Klimeš za vražedným útokem vidí vztahové vazby. „Kdyby pachatele zajímal pouze ten muž, tak jde jen proti němu. U byznys vraždy bych nečekal agresi proti kojenci. Tady očekávám srdeční záležitost,“ uvedl Klimeš. Přiklání se i k tomu, že si vrah čin naplánoval. „Pokud je pravda, co uvádějí média, že mu dal čtyři rány do hlavy, tak to vypadá jako poprava,“ míní psycholog. Podle lidí z okolí pocházel zastřelený Martin z Mělnicka a s rodinou se do Klánovic přistěhoval před několika lety. S manželkou prý měl ještě staršího syna.

Volala svědkyně

Oběti střelby našli policisté v pátek odpoledne poté, co svědkyně zavolala na tísňovou linku, že v lese zaslechla výstřely. V souvislosti s činem pátrají po konkrétním muži, zřejmě cizinci.

Hledají svědky

Policie nadále žádá veřejnost o svědectví, zejména řidiče, kteří projížděli v pátek mezi 7. a 17. hodinou kolem Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery. Záznamy z nich by mohly pomoci při řešení případu. Informace k němu, lze volat kriminalistům na číslo 731553135 nebo napsat na mail krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.