Děčínský dům hrůzy: Kuchař rozsekal sekerou tři lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Děčínský dům hrůzy: Kuchař rozsekal sekerou tři lidi!

Ulici museli uzavřít i pro auta.
Ulici museli uzavřít i pro auta. (Foto Aha! – Michal I. Volf, Město Děčín)

Dům hrůzy! Lakonické označení budovy v centru Děčína přesně vystihuje, jaký má tenhle objekt »genius loci«. Nejdřív se tady odehrála trojnásobná bestiální vražda a teď... hrozí, že barák se zřítí a někoho pohřbí v sutinách!

Stojí v Řetězové ulici, jen pár desítek metrů od děčínského okresního soudu. Červeně zbarvený, třípatrový dům s cihlovými zdmi a zdobenými šambránami (architektonickými prvky kolem oken-pozn.red.), by stál jistě za kompletní opravu. Podle toho, v jakém je budova stavu, lze usuzovat, že ji už dlouhá léta nikdo nevyužívá. A není se čemu divit. Dům, jako by byl prokletý. V sobotu říjnu 1999 se tu odehrála scéna jak z krvavého hororu. Zatímco uvnitř tehdejší čínské restaurace sedělo několik hostů, kteří si právě pochutnávali na asijských dobrotách, o patro níž v kuchyni, se schylovalo k vraždě. Po hádce o peníze s majitelem restaurace popadl kuchař (tehdy 26) do ruky sekeru. „Kolem 20. hodiny nejprve nečekaně napadl poškozeného a to tak, že ho zezadu udeřil sekerkou opakovaně do hlavy a horní poloviny těla,“ popsala průběh šíleného masakru soudkyně Jana Kurešová. Zuřivec mu zasadil 22 ran, obličej mu doslova rozsekal. Poté zabil jeho manželku a sestru.

Ušetřil jen kojence

Vrah vyběhl do restaurace, zkasíroval hosty a řekl jim, aby rychle odešli, že musí zavřít. Pak vybral kasu, podnik zamkl a odjel do Prahy. Za barem nechal kojence (2,5 měs.) v kočárku. Jeho matka ležela v kuchyni mrtvá. Dítě skončilo v nemocnici. Po pár dnech mu začaly selhávat ledviny a srdce. Lékaři ho naštěstí zachránili.

Chystají rekonstrukci

Z budovy opadávají kusy omítky, které ohrožují kolemjdoucí. „Městská policie uzavřela část ulice a zakázala tam parkování,“ uvedl mluvčí města Luděk Stínil. Stavební úřad vyzval majitele objektu, aby budovu zabezpečil. „Společnost aktuálně dokončuje přípravy pro zahájení kompletní rekonstrukce. Dokončení je plánované na první polovinu roku 2025,“ sdělila Klaudie Kletečková, jednatelka společnosti SVÁDOV s.r.o., která objekt vlastní.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.