Osm let za ubodání tchyně (†76): Vraždě přihlížely děti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Osm let za ubodání tchyně (†76): Vraždě přihlížely děti...

Alena S. u soudu nejvíce litovala, že vraždu viděly její dcerky...
Alena S. u soudu nejvíce litovala, že vraždu viděly její dcerky... (Foto Aha! – Slávka Červená)

Bylo to děsivé. Alena S. (38) ubodala potenciální tchyni (†76), této hrůze navíc přihlížely dvě nezletilé děti (5, 10). Oběť hrůzného činu měla ženu dlouhodobě týrat, ta si nyní za její smrt odsedí osm let.

Alena žila v obci na Kroměřížsku v domku s dcerami a adoptivní matkou svého partnera. Loni v červenci ji zabila nožem, který měl čepel dlouhou 21 cm. „Zatáhla ji do kuchyně, kde ji nejdříve škrtila a bila pěstmi. Poté jí zasadila osm bodných ran. Přeťala jí krční tepnu a poškozená vykrvácela,“ popisovala, co se v domě stalo, žalobkyně Renata Bártková. „Příčinou smrti byla i vzduchová embolie. Hrůze přihlížely obě děti, které na matku křičely, aby toho nechala. Ta poté jedno přinutila, aby s ní oběť odtáhla do sklepa, kde ji strčily do plechového sudu,“ doplnila ještě žalobkyně.

Kruté týrání?

Obžalovaná později mrtvolu ze sudu vytáhla a naaranžovala tak, aby to vypadalo, že spadla ze schodů. Dětem nakázala, že to nesmí nikomu říct. „Pět let mě týrala, nedalo se to vydržet. Ten den mě opět slovně napadla. Byl to náhlý afekt, který u mě vznikl po dlouhém soužití s ní. Je mi moc líto, že to děti viděly. Jsem si vědoma, co jsem udělala, je to špatné a ponesu odpovědnost,“ řekla u soudu žena, která byla dosud bezúhonná.

Moč na čisté prádlo

Ženě hrozilo až 18 let. Nejen za vraždu, ale i za ohrožení výchovy dítěte. „Trest je nižší s ohledem na to, že soud přijal návrh o vině a trestu a s přihlédnutím k tomu, co se v domácnosti léta dělo. Poškozená se chovala opravdu výrazně nestandardně. Když obžalovaná například vyprala a pověsila prádlo, ona šla a polila ho savem nebo močí. Nejhorší ale je, že dcery viděly, jak babička umírá, a to může ovlivnit jejich citový i mravní vývoj do budoucna,“ vysvětlil předseda senátu Radomír Koudela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.