Sedm let za střelbu v nemocnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Sedm let za střelbu v nemocnici!

Soukromý zemědělec Miroslav B. si má odsedět sedm let.
Soukromý zemědělec Miroslav B. si má odsedět sedm let. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Na sedm let si půjde sednout do vězení Miroslav B. (45). Za co si to zasloužil? Opilý střílel samopalem na ochranku nemocnice v Třinci. Domáhal se tak ošetření kamaráda, kterého sám předtím zranil.

Miroslav B. s kamarádem Radkem popíjel pivo a panáky. „Začal jsem z toho až tancovat. On se mě ptal, co je to za kung-fu křepčení. A tak jsem mu ukázal chvat, po něm zůstal ležet na podlaze. Volal jsem sanitku a potom jsem opilý za nimi jel do špitálu,“ vypovídal u soudu.

V nemocnici prý spatřil klečícího Radka pod dvěma muži z ochranky. Ti ho údajně bili a stříkali mu do očí sprej. Miroslav B. nelenil, odjel domů pro pistoli a samopal s náboji. A vrátil se mstít. „Natáhl jsem závěr a pak vystřelil varovný výstřel,“ přiznal. Vzdal se poté až zásahové jednotce. Nadýchal 1,4 promile. Za katr se mu nechce, proti rozsudku zvažuje odvolání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.