Kdo vypálil zbloudilou střelu do domku mladé rodiny? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Kdo vypálil zbloudilou střelu do domku mladé rodiny?

V širším okolí je střelnice, ale až za kopci za domem.
V širším okolí je střelnice, ale až za kopci za domem. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, PČR)

Neznámý střelec zasáhl rám dveří v malé obci Podboří u Opařan. V domě bydlí mladá rodina, která může mluvit o štěstí, že projektil netrefil někoho z jejích členů. Majitel objektu vše ohlásil policii. Ta teď pátrá, kdo zmáčkl spoušť.

Podezřelou díru objevili v minulých dnech zaměstnanci firmy, kteří přišli kvůli servisu oken a upozornili na ni. „Zřejmě vím, kdy to bylo. Byla jsem doma, když se ozvala velká rána. Bylo to, jako když něco spadne. S manželem jsme hledali v domě, co to bylo. Nic jsme nenašli. Nenapadlo nás hledat venku. Až když nám teď o tom otvoru řekli, našli jsme střelu,“ řekla Aha! mladá žena s tím, že vše oznámili.

„Policisté přijeli a zase odjeli. Za tři dny se vrátili a projektil si vzali. Nevím, kdo to mohl být. S nikým nemáme spory. Máme ale dvě malé děti, chceme tu žít a cítit se v bezpečí. Proto chci, aby se zjistilo, kdo to udělal,“ dodala mladá maminka. Někteří lidé v obci míní, že střela mohla přiletět ze střelnice, která je na okraji nedalekých Opařan. Je asi 900 metrů od domu, kde se projektil našel.

Obyvatelé Podboří si lámou hlavu, kdo projektil vypálil.

Velká dálka

Podle zkušeného policejního střelce Pavla Kučery by střela z pistole či malorážky sotva dolétla až ze střelnice a ještě prorazila díru. Navíc je za uvedenou střelnicí vysoký val. „V úvahu by mohla přicházet lovecká puška. Nebo byl ten, kdo střílel, ve větší blízkosti domu. Mohlo jít o náhodu, případně odraženou střelu. Pokud se zachoval nezdeformovaný projektil, budou důležité výsledky balistické expertízy,“ dodal Pavel Kučera.

Nařídili kontrolu střelnice

Policisté na místě provedli ohledání. „Nyní zajišťují svědecké výpovědi od občanů a vyžádali si odborné znalecké posudky,“ řekla policistka Lenka Pokorná s tím, že nelze říci, zda tento případ souvisí s provozem střelnice. „Krajské policejní ředitelství rozhodlo o mimořádné kontrole na střelnici v Opařanech. Šetření dosud nebylo ukončeno, proto nelze sdělit bližší informace,“ dodala Pokorná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.