Myslivec omylem trefil při honu rybáře (†52): Dohledával postřeleného kance | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Myslivec omylem trefil při honu rybáře (†52): Dohledával postřeleného kance

Myslivci stříleli na rybáře z posedu na druhém břehu ramene.
Myslivci stříleli na rybáře z posedu na druhém břehu ramene.  (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Myslivec (44) si v pátek v Ostravě zřejmě spletl rybáře (†52) s divočákem a střelil ho. Ač zraněnému okamžitě poskytovali pomoc svědci, pak záchranáři, v nemocnici poranění hlavy zakrátko podlehl. Zatím ale nebyl nikdo obviněn, střelci ale hrozí 6 let. 

Tragédie se odehrála v pátek okolo 23.30 hodin u slepého ramene Odry v městské části Petřkovice. Lovci v osudný okamžik v hustém křoví podél řeky dohledávali prase, které předtím postřelili. „S podezřelým 44letým mužem jsme učinili prvotní procesní úkony a následně ho ze zadržení propustili. Policisté přibrali znalce, jak z odvětví soudního lékařství, tak balistiky k vypracování znaleckých posudků a odborných vyjádření. Výsledky budou v řádech týdnů,“ sdělila včera mluvčí policie Pavla Jiroušková. Po zastřeleném nyní truchlí rodina. „Bráško můj, tak krutou smrt sis nezasloužil. Doufám, že ten, co ti to udělal, bude plně zodpovědný za svůj čin,“ uvedla sestra Sandra.

Musí svítit

K odbornému zkoumání budou odeslány i zajištěné zbraně. „Kriminalisté se také zabývají okolnostmi, za jakých poškozený na místě rybařil a zda měl patřičná povolení k rybolovu,“ doplnila mluvčí. Podle předsedy místní rybářské organizace Ostrava Jiřího Janoty nepatří slepé rameno do jejich rybářského revíru. Tedy lovit se tam nesmí. „Navíc rybář musí být povinně po setmění osvětlený a po 22 hodině už nesmí lovit vůbec,“ dodal Janota.

 

Přečtěte si
Dianthos
7. 1. 2024 • 23:43

Divočáci a lišky se v noci lovit smějí, ale musí být použita vhodná optika. Což v tomto případě asi nebyla, když střelec neidentifikoval cíl.

XYZ3
2. 12. 2023 • 18:06

A myslivec může ve 23.00 hod střílet ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.