Neštěstí při honu divočáků: Myslivec zastřelil rybáře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Neštěstí při honu divočáků: Myslivec zastřelil rybáře

Na místě zůstaly i rybářovy věci.
Na místě zůstaly i rybářovy věci.  (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Místo divokého prasete zastřelil myslivec rybáře. Stalo se to v pátek večer u řeky Odry v Ostravě. Ani rychlé poskytnutí první pomoci už muži život nezachránilo, střelec skončil ve vazbě.

„Kolem 22. hodiny došlo kousek od hornického muzea Landek k postřelení muže, který na následky zranění později zemřel. Policisté na místě zadrželi dva muže, jednoho později propustili,“ řekla mluvčí policie Pavla Jiroušková. Dvojice sice poskytla postřelenému první pomoc, zranění hlavy způsobené zřejmě nábojem ale bylo fatální. „Zemřel při převozu do nemocnice,“ potvrdil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Případ nyní šetří kriminalisté pro podezření na usmrcení z nedbalosti.

Myslivci stříleli na rybáře z posedu na druhém břehu ramene.

Proč nesvítil?

Na místě zůstal po muži kbelík s krmením, rukavice a stopy krve. „Jestli opravdu lovil, tak ne na naši povolenku. Navíc rybář má být po setmění osvětlený a po 22. hodině už nesmí lovit vůbec,“ řekl předseda rybářské organizace Jiří Janota. Slepé rameno slouží jako rybí přechod a legálně tam rybařit nelze.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.