Zastřelení kolie Dixie budí vášně: Lidé chtějí změnu zákonů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zastřelení kolie Dixie budí vášně: Lidé chtějí změnu zákonů

Sabina Plačková s milovanou Dixie ještě spolu.
Sabina Plačková s milovanou Dixie ještě spolu. (Foto pro Blesk - Sabina Plačková)

Zastřelení border kolie Dixie (†10) myslivcem v Darkově na Opavsku před zraky majitelky Sabiny Plačkové (25) (Aha! informovalo jako první) stále budí vášně. Lidé nyní volají po změně zákona, která zabrání opakování podobných tragédií. Sbírají podpisy na petice.

Dixie zastřelil myslivec Jiří S. (75) koncem února na poli poblíž cyklostezky přímo před očima její majitelky, podle vlastních slov si ji spletl s liškou. Ročně takto myslivci zastřelí stovky psů, loni jich bylo 160, v roce 2010 ale dokonce 1497. I proto lidé volají po úpravě legislativy.

Záběry z myslivcova hledí. Nimrod v domnění, že jde o lišku, zastřelil v Darkovicích fenku border kolie Dixie (†10). Na sobě měla reflexní postroj.

Video se připravuje ...

„Žádáme změnu příslušných zákonů tak, aby již nebylo možné setkat se v lese s ozbrojenými myslivci, kteří i přes možný úbytek duševních sil a snížené smyslové vnímání mají zbrojní průkaz a platný lovecký lístek,“ stojí v petici adresované Poslanecké sněmovně. Novelu zákona o myslivosti nyní připravuje ministerstvo zemědělství.



Přečtěte si
vitezslav valasek
21. 4. 2023 • 12:09

Je to otazné. Na straně jedné by myslivec neměl střílet , pokud si není zcela jist na co míří. V tomto případe jej mohl zmýlit reflexní postoj. Na straně druhé by pejskař neměl pouštět psa z vodítka v extarvilanu obce, pokud si jej neumí povelem udržet v dosahu a přivolat jej. Na psa smí pokud vím střílet pouze člen myslivecké stráže a to v případě že jde pes po zvěři .

AHel
15. 3. 2023 • 21:44

Já byla s dětmi v JČ na borůvkách v lese, kousek za domem mé tety a mojí 4letou dceru napadl rotvajler, sám běhal po lese, moje neuvěřitelně rychlá reakce, že jsem jí vzala do náručí ji zachránila život, já mám 18 stehů na stehně. Takže za mě v lese nebo na kraji lesa, to už je jedno nemá pes bez vodítka, co dělat, takže pan myslivec má právo vystřelit a zneškodnit. Ti neprosto bezohlední, nezodpovědní, arogantní majitelé psů se s tím musí smířit, dělají bordel jejich miláčkové na chodnících, že to smrdí více než žumpa, očurávají soukromé domy jako by se nechumelilo, pneumatiky aut, člověk klouzne po hovínku v trávě raz dva a ještě chtějí udělat bordel v zákonech. Všechny moje kamarádky chodí na dlouhé procházky se svými psy do lesa svižnou chůzí ale vždy na vodítku, aby nelekali zvěř a mláďata a v žádném případě nechodí s mobilem v ruce a nekouká do nej a tudíž by se jí něco takového nikdy nemohlo stát. Prostě zodpovědný pejskař je zodpovědný pejskař, nevím, když ty psi tak jsou milováni, proč se člověk k nim nechová zodpovědně, je to přeci jen šelma s dost malým mozkem, takže za ně musí zodpovědně myslet páníček. Všichni ty svý psy tak milují až do chvíle, kdy za něj mají zaplatit, to ho najednou napíšou na svojí prababičku, aby je měli zadarmo, to je fakt láska nebeská. Hnus.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.