Psí násoska: Labrador Coco se léčí z alkoholismu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Psí násoska: Labrador Coco se léčí z alkoholismu!

Coco strávil 4 týdny pod sedativy.
Coco strávil 4 týdny pod sedativy. (Foto Facebook)

Démon jménem alkohol. Když mu podlehne člověk, je to smutné, ale v Británii teď poprvé řeší případ závislého psa! V záchranné stanici v britském Plymouthu zbavují závislosti dvouletého křížence labradora Coca, s ním dovezený psí kamarád bohužel na následky otravy alkoholem uhynul...

Jak se zvířata stala závislými není jasné, nejspíš ale dlouhodobě lízala to, co jejich páníček zanechal na stole, když se odpotácel na kutě. Po jeho smrti byli psi převezeni do záchranné stanice Woodside Animal Welfare Trust, kde brzy viděli, že hafani nejsou v pořádku. „Jeden měl opakované záchvaty, brzy nato je začal mít i Coco. Naštěstí byl nablízku veterinář a mohl poskytnout okamžitou pomoc. I přes veškeré úsilí však první pejsek zemřel,“ uvádějí zaměstnanci organizace.

O život dvouletého Coca ale dostali šanci zabojovat. „Coco byl i nadále vážně nemocný a vyžadoval nepřetržitou péči. Bylo zjevné, že trpí abstinenčními příznaky. To jsme u psa viděli poprvé!“ Aby odstavení od alkoholu zvládl bez dalších záchvatů, strávil kříženec 4 týdny pod sedativy. Nyní už je mu podstatně lépe, ale pro adopci stále není zralý, bývá totiž pořád úzkostný. Přesto je velká naděje, že se brzy plně zotaví.

Psovi škodí i pivo

Věhlasný Americký klub chovatelů (AKC) uvádí, že psům by se neměl podávat žádný alkohol, ani pivo. „Alkohol je pro psy toxický, takže nic! I malé množství piva může způsobit otravu alkoholem, zvláště pokud je pes malý či mládě,“ uvádí AKC. Pejsek po požití alkoholu může zvracet, trpět průjmem, dezorientací, depresí, třesem, v krajním případě může i pojít. To se stává nejčastěji, když ze zvědavosti slížou něco s obsahem etanolu a metanolu, třeba dezinfekci anebo nemrznoucí směs.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.