Zázrak z Turecka: Po 23 dnech z trosek vytáhli živého huskyho Alexe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zázrak z Turecka: Po 23 dnech z trosek vytáhli živého huskyho Alexe

To jen on: Alex.
To jen on: Alex. (Foto Twitter)

Více než 50 tisíc obětí má na kontě série ničivých zemětřesení, která zkraje měsíce zasáhla Turecko a Sýrii. Vedle lidí zahynulo také množství domácích mazlíčků, ne však tento husky Alex. Ten v sutinách zázračně přežil 23 dnů bez žrádla a vody!

Přes tři týdny byl uvězněný pod troskami zřícené dvojpatrové budovy ve městě Antakya. Jeho jediným štěstím bylo, že nepřestával štěkat, čímž upoutal pozornost dobrovolníků, kteří rozebírali trosky v okolí. „Je to opravdu zázrak, že přežil tak dlouho, aniž by něco jedl a pil, v situaci, kdy ho dusily trosky a nedostalo se k němu světlo,“ kroutí hlavou nechápavě záchranář z řad veřejnosti Osman Polat.

Záchrana pejska zabrala zhruba dvě hodiny a první věc, kterou Alex po vysvobození udělal, dojala všechny přítomné: Oblízal tvář svému zachránci! Hafan vyjma toho, že byl vyčerpaný a pohublý, neutrpěl žádná větší zranění. Po převozu do polní nemocnice, vyšetření a odpočinku se už zase měl k světu, s viditelnou úlevou pobíhal od jednoho přítomného k druhému a nechal se hladit. Dojemný příběh se šťastným koncem tak byl dokonán.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.