Sen o zlatu ho stál život: Zřítil se do 40metrové jámy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Sen o zlatu ho stál život: Zřítil se do 40metrové jámy

Všechno prodal, aby našel vysněné zlato.
Všechno prodal, aby našel vysněné zlato. (Foto X, Vojenský brazilský hasičský sbor, Facebook)

Brazilec propadl prorockému snu a utratil vše, co měl, aby vykopal jámu pod kuchyní, kde tušil zlatý poklad. Více než rok mu trvalo vysekat 40 metrů hlubokou šachtu, která se mu nakonec stala osudnou!

Jednasedmdesátiletý João Pimenta da Silva měl ve snu zjevení, jež mu našeptalo, že se pod jeho kuchyní ukrývá zlato. Okamžitě se pustil do kopání. „Říkal, že za touto skálou je prohlubeň, kde budou zlaté valouny. Prý dostal duchovní vedení. Ale když jsem se ho ptal, co je to za ducha, odvětil, že je to duch bílé čáry,“ vzpomíná soused Arnaldo da Silva s tím, že Joãovi kladl na srdce, aby byl opatrný, protože pod zemí mohou být výbušné plyny.

Díra pod kuchyní měla průměr 90 cm a hloubku 40 m.

Z počátku se João pustil do kopání jámy sám, ale s přibývající náročností začal najímat lidi, kteří mu víc než rok pomáhali s rubáním a vynášením zeminy. Dokonce jim platil, čím byli hlouběji, tím víc. Začal na 70 realech denně (322 kč), končil na pětistech (2300 Kč). „Proslýchalo se, že sháněl i dynamit, aby vyhodil do povětří obrovský kámen bránící v další cestě,“ upozornil Arnaldo.

Penzista si u vchodu do tunelu nainstaloval přístupovou sedačku, která vypadala jako dětská houpačka, pomocí které se spustil do hlubin šachty. Když se minulý týden opět vydal na pravidelnou prohlídku, byla to jeho poslední naděje na zbohatnutí v pozemském životě. Poté, co zmožený vylezl z jámy, ztratil rovnováhu a zřítil se do jámy, jejíž hloubka odpovídá výšce 12patrového paneláku! Hasiči jej vytáhli už bez známek života.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.