Šokující odhalení: Každý 282. člověk zemře při sexu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Šokující odhalení: Každý 282. člověk zemře při sexu!

Při sexu umírá každý 282. člověk!
Při sexu umírá každý 282. člověk!  (Pixabay)

Typická scénka z filmu, kdy bohatý stařík umírá při sexu s mladou zlatokopkou není v reálném životě tak neobvyklá, jak by se mohlo zdát. Ba naopak, je mnohem častější, než byste asi řekli! Během (nebo po) sexuálních radovánkách nastává každá 282. přirozená smrt! V drtivé většině jde o muže...

V nové španělské studii publikované před pár dny v odborném žurnálu Forensic Science International, vědci prozkoumali 18 046 případů přirozených úmrtí a našli hned 64, jež nastala v souvislosti s pohlavním stykem!

To představuje asi 0,3 procent všech úmrtí, jinými slovy při sexu umírá každý 282. člověk! Obecně pak platilo, že asi dvě třetiny zesnulých při pohlavním styku vykazovaly nějaký typický faktor spojený s vyšším rizikem vzniku kardiovaskulárních poruch, nejrozšířenější mezi nimi byla obezita.

Výraznou většinu z obětí postelových hrátek přitom tvoří muži – celých 87 procent. A teď pozor, pánové! Nespoléhejte na to, že na takovéto obavy máte ještě pořád čas. Studie totiž nemluví o sedmdesátnících, ale už o padesátnících. Průměrný věk zesnulých mužů při pohlavním styku byl 50,5 roku, u žen to bylo výrazně méně (37,2 roku). A proto na ně apelují i kardiologové, protože nejčastější zdravotní komplikací, která zesnulé spojovala, byla ischemická choroba srdeční (58%), která postihovala především muže ve věku nad 36 let. „Sex je energeticky náročná činnost, i když příjemná. Cokoli, co je příliš náročné, nutí srdce více pracovat a vystavuje ho tlaku a stresu, musí více pracovat. A zatížíme-li ho nad jeho přirozenou kapacitu, stává se to životu nebezpečným. Právě v tomto okamžiku většina lidí při sexu podlehne,“ vysvětluje kardiolog Dr. Akinsanya Olusegun-Joseph rizika příliš divokých hrátek při srdeční arytmii a dalších srdečních poruch.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.