Útok na mladíka s duhovou vlajkou: Šokující nenávist! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Útok na mladíka s duhovou vlajkou: Šokující nenávist!

Napadený krátce po útoku, když si v přilehlém bistru omyl zakrvácený obličej. Vlajku měl ještě na sobě.
Napadený krátce po útoku, když si v přilehlém bistru omyl zakrvácený obličej. Vlajku měl ještě na sobě. (Foto Facebook)

Nepochopitelnou nenávist předvedla trojice gaunerů, kteří v sobotu kolem čtvrté hodiny ranní v centru Českých Budějovic brutálně zmlátili Sebastiana Vošvrdu (27), protože měl přes ramena duhovou vlajku – symbol hnutí LGBTQ+, bojujícího za práva sexuálních menšin.

„K incidentu mělo dojít v noci na sobotu na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích,“ řekla Aha! mluvčí policie Štěpánka Schwarzová s tím, že v této chvíli je právní kvalifikace celé věci stanovena jako výtržnictví a hledají se svědci. „Zmlátit týpka za symbolické sdělení, ohledně šancí pro všechny, je nepřípustné a je to projev nízkého chování. Ve věci do té doby, než podám trestní oznámení, nemohu nic sdělovat,“ řekl Aha! napadený Vošvrda.

Přečtěte si
AHel
5. 12. 2023 • 12:43

Kdyby byl doma v posteli a nebo neměl vlajku, tak by se mu to asi nestalo, pokud ale neprovokoval... to ale se bude špatně dokazovat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.