Drama na průmyslovce v Třebíči: Student (16) útočil nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Drama na průmyslovce v Třebíči: Student (16) útočil nožem

Drama se odehrálo na tamní střední průmyslové škole
Drama se odehrálo na tamní střední průmyslové škole (Foto ara)

Kudlu si vzal včera ráno do aktovky student (16) průmyslovky v Třebíči. Před 10. hodinou dopoledne s ní z dosud neznámých důvodů zaútočil na pracovnici školy. Oba skončili v péči lékařů.

Drama se odehrálo na tamní střední průmyslové škole. Podle serveru iDnes.cz mělo jít o školní psycholožku. „Žák se ji snažil napadnout nožem a lehce poranil,“ uvedla policistka Dana Čírtková. Podle mluvčího záchranky Petra Janáčka zdravotníci však ženu nemuseli ošetřovat, byla v šoku. Chlapce odvezli do zdravotnického zařízení. Proč k incidentu došlo, nyní zjišťují kriminalisté. O útoku ředitelka školy Petra Hrbáčková informovala zřizovatele a e-mailem i zaměstnance. Posléze vydala prohlášení na Facebooku: „Výuka probíhá a bude probíhat bez přerušení. Žákům ani zaměstnancům nehrozí žádné nebezpečí.“ 

Není to poprvé

Útoky ve školách v Česku jsou spíše výjimečné. Například loni v březnu student učiliště v Praze 4 zabil mačetou kantora. Soud ho letos poslal za vraždu na 14 let do vězení a uložil mu i ambulantní léčení. Před devíti lety v budově střední školy ve Žďáru nad Sázavou ubodala žena (26) studenta a další tři lidi zranila. V dubnu 2015 státní zástupce její stíhání pro nepříčetnost zastavil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.