Hasiči se svlékli, aby pomohli Sašovi (5): Fešáci na louce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Hasiči se svlékli, aby pomohli Sašovi (5): Fešáci na louce

Titulní stránku fotografka cvakla...
Titulní stránku fotografka cvakla... (Foto pro Aha! – Eliška Váchalová, ev-foto.cz)

Denně nasazují životy pro záchranu jiných. Teď se hasiči z Plzeňského kraje rozhodli pomoci nemocnému Sašovi (5). V sychravé šumavské mlze se svlékli do půl těla a nafotili sexy charitativní kalendář.

Za vznikem stála náhoda. „Fotila jsem na Šumavě koně v soukromém chovu. Majitelka je dobrovolná hasička a její přítel profesionál. Spojení koní a hasičů mi přišlo jako zajímavý nápad, a když jsem se dozvěděla o příběhu Sašíka, syna jednoho ze členů hasičského sboru, bylo mi jasné, že se pustím do dalšího charitativního projektu,“ popisuje fotografka Eliška Váchalová.

Do půlroku zdravý kluk

Do šesti měsíců věku byl Sašík zdravé dítě s ukázkovým vývojem, ten se najednou zpomalil a v roce ho začaly trápit epileptické záchvaty. Kromě nich trpí geneticky danou svalovou hypotonií. Nedokáže sám chodit, nemluví a potřebuje neustálou péči. I přes zdravotní komplikace je veselý, usměvavý a jeho rodina se raduje z každého dne, který přinese nějakou změnu k lepšímu. I nepatrných zlepšení dosahuje díky finančně nákladné rehabilitaci. Díky ní je schopen stát i sedět, s chodítkem ujde pár kroků. „Ročně nás vyjde asi na tři sta tisíc. Sbírky nám pomáhají všechno zvládnout, a všem, kteří se na nich podílí, jsme skutečně vděční,“ řekl tatínek Alexandr.

Víte, že...

...Sašu můžete podpořit na transparentním účtu: 123-5819420217/0100? Kalendář pak lze zakoupit na: www.konskeknihy.cz.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.