Jak na lupiče? Ochrání vás vchodové dveře do domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jak na lupiče? Ochrání vás vchodové dveře do domu!

 (HT DVEŘE s.r.o.)

Bojíte se, že váš dům může někdo vykrást i za bílého dne? Obavy jsou správné, protože lupičům není nic svaté a je jim často úplně jedno, jestli je den, nebo noc. Jak se proti nim chránit? Samozřejmě můžete dát na základní rady a zavírat okna, předstírat, že jste doma, i když jste na dovolené a nechat třeba rozsvíceno. Jde ale pouze o takovou hru, kterou s lupiči hrajete. Mnohem lepší je jim dát jasně najevo, že u vás nemají šanci. A právě o to se postarají vchodové bezpečnostní dveře do domu.

Dobrá rada nad zlato

Koupit kvalitní vchodové dveře do rodinných domů ale může být oříšek. Jako laik totiž logicky nevíte, co všechno by měly splňovat. Proto je dobré obrátit se na spolehlivého dodavatele vchodových dveří do domu, který vám dobře poradí a ještě vám dveře prodá za rozumnou cenu.

Jen tak budete mít jistotu, že jste opravdu vložili své peníze do dveří, se kterými si lupiči jen tak neporadí. A taky že vám vchodové dveře do rodinného domu vůbec dorazí. Může se totiž stát, že si sice dveře objednáte, ale pak na ně budete čekat ještě několik měsíců, protože je obchod vlastně nemá skladem.

Tomu byste měli předejít pečlivým výběrem dodavatele. Ideálně se podívejte, jestli má v blízkosti vašeho bydliště pobočku, na kterou byste se mohli stavit a dveře si rovnou prohlédnout. V případě, že se něco pokazí, se vám pak bude i lépe řešit reklamace nebo servis.

Na velikosti záleží

A teď k věci. Na velikosti vchodových dveří do domu záleží. Nejčastěji se setkáte se dvěma rozměry, buď vchodovými dveřmi do domu 80 cm, nebo 90 cm. Nikdo ale není bez chyby, a tak je dost možné, že vaše stávající dveře mají trochu jiné rozměry.

Centimetr sem, centimetr tam. Takže pokud třeba zjistíte, že byste potřebovali 92 cm, nevadí. Dobrý montážník si s malou odchylkou poradí a dveře nebo zárubně přizpůsobí.

 

A co barva?

Lupičům se dveře líbit nemusí, ale vám by se líbit určitě měly. Dnes už je na trhu naštěstí tolik dekorů a barev, že si vybere opravdu každý. Ať už máte rádi klasiku v podobě bílých vchodových dveří do domu, nebo raději sáhnete po dřevě – u vchodových dveří do domu můžete zvolit například provedení zlatý dub, nebo třeba ořech. Populární je taky moderní antracit nebo venge.

Montáž nechte profíkům

Když jde o bezpečnost, není čas hrát si na hrdiny. Spousta lidí, kteří investovali peníze do kvalitních vchodových bezpečnostních dveří do domu, udělala tu chybu, že si dveře chtěli namontovat sami. A tím si trochu naběhli, protože špatně provedená montáž znamená, že dveře nebudou 100% sloužit. Sníží se jejich izolační i ochranné vlastnosti. A to byste přece nechtěli.

Raději si rovnou pořiďte nové vchodové dveře do domu s montáží. Budete tak mít jistotu, že vám profesionálové vymění i starou zárubeň za novou, zkontrolují těsnění a postarají se o odvoz materiálu i úklid, když už za to platíte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.