Bodyguard JFK zpochybňuje teorii o vraždě prezidenta: Střelců bylo víc?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Bodyguard JFK zpochybňuje teorii o vraždě prezidenta: Střelců bylo víc?!

Hororový moment se blíží! JFK v koloně bude smrtelně postřelen...
Hororový moment se blíží! JFK v koloně bude smrtelně postřelen... (Foto Profimedia.cz)

Psal se 22. listopad 1963, když atentátník Lee Harvey Oswald (†24) v Dallasu vypálil tři rány na amerického prezidenta J. F. Kennedyho (†46) a připravil ho o život... Nebo to bylo jinak?

Podle Paula Landise (88), který pracoval jako agent tajné služby a prezidentova ochranka a byl během útoku přímo po boku JFK, nebyl Oswald jediným střelcem. Ve své nové knize Poslední svědek, která vyjde 12. října, nabízí alternativní pohled na moment, jež změnil Ameriku. Podle oficiální verze třetí a smrtící rána prošla Kennedym zezadu, vyletěla jeho krkem a poté ještě zasáhla texaského guvernéra Johna Connallyho (†76) sedícího před prezidentem, jemuž poranila záda, hrudník, zápěstí a stehno. Zvláštní trajektorie, nemyslíte?

JFK pronáší svůj slavný projev k obyvatelům Západního Berlína

Video se připravuje ...

Takzvaná kouzelná kulka, jak se jí začalo přezdívat, byla objevena na nosítkách s guvernérem – podle vyšetřovatelů vypadla z jeho těla, když cestou do nemocnice bojoval o život. Tuto teorii ale nabourává Landis. „Sebral jsem kulku zaseknutou do zadního sedadla a dal ji na nosítka s JFK, aby ji vyšetřovatelé mohli prozkoumat,“ píše v knize agent, který v rámci oficiálního šetření nikdy nevypovídal. Jak se tedy dostala na nosítka s Connallym? Jedna z teorií hovoří o tom, že ji v nemocnici musel někdo z nosítek přenést a položit ji ke guvernérovi. S tím ale Landis nesouhlasí. „Zranění guvernéra Connallyho způsobila jiná kulka,“ tvrdí v narážce na to, že střelců muselo být víc. Tomu nahrává i zbraň, z jaké Oswald střílel. Tři náboje byly vypáleny za 8,3 sekundy. Puška Carcano M91/38 s kulovým závěrem však něco takového zvládla za zhruba 19 sekund.

Legenda o jezeru pod Petrovem? Jde o zatopené sklepy kdysi vyhlášené hospody

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.