PROROCTVÍ NOSTRADAMA: JAK VIDĚL V 16. STOLETÍ ROK 2022? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

PROROCTVÍ NOSTRADAMA: JAK VIDĚL V 16. STOLETÍ ROK 2022?

Mysleli jste, že už to nemůže být horší? Přečtěte si předpověď Nostradama pro rok 2022!
Mysleli jste, že už to nemůže být horší? Přečtěte si předpověď Nostradama pro rok 2022! (archiv)

Proroctví francouzského astrologa, filozofa a proroka Michela de Nostradama (†62), která sepsal v roce 1555, dodneška budí respekt. Správně totiž odhadla vzestup Hitlera, atentát na JFK nebo útoky z 11. září 2001. Jak tedy on viděl svět v nadcházejícím roce 2022?

Srážka s asteroidem

Jedná se o jev, který Nostradamus ve svých předpovědích často opakuje, ať už jde o meteorický déšť či dopad obřího asteroidu na Zemi. Rok 2022 v tomto případě není výjimkou, prorok tvrdí, že »viděl oheň, který spadl z nebe«. Podle odhadu kosmické agentury NASA ale naší planetě hrozí srážka s vesmírným tělesem nejdříve v roce 2029...

Inflace a hladomor

Na rok 2021 předpověděl Nostradamus celosvětový hladomor, na rok 2022 zase inflaci jako důsledek hladomoru. Konkrétně psal o »tak vysoké ceně pšenice, která lidi dovede k zoufalství«. V tomto případě se bohužel zřejmě jedná o trefu do černého, aktuálně zdražuje prakticky vše...

Vzpoura robotů

„Nový mudrc s vlastním mozkem, pozván svými žáky, aby byl nesmrtelný.“ Tak Nostradamus varuje před převzetím vlády robotů nad lidmi. Pravdou je, že lidstvo je momentálně na umělé inteligenci a technologiích závislé. To vše podle proroka skončí »těly v ohni«, tedy vzpourou a naším zánikem.

Francouzská válka

Další častokrát opakující se jev Nostradamových předpovědí je invaze do Francie, což se vyplnilo zejména během světových válek. O roku 2022 filozof píše, že Francii uškodí někdo v bílé barvě nebo bílé barvy. Podle horších předpovědí by mohlo jít o vojenský konflikt potenciálně vedoucí k třetí světové válce, podle lehčího pojetí to ale může znamenat i debakl Francie s týmem v bílých dresech (Němci? Angličani?) na fotbalovém MS 2022!

Globální oteplování

Zvyšování teploty naší planety sice dnes není převratnou novinkou, ovšem Nostradamus jej předpověděl už v 16. století. Konkrétně napsal, že »živé ryby se v mořích uvaří«. Tak daleko naštěstí ještě nejsme, nicméně již dnes vymírají některé zvířecí druhy ve velkém.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.