Putin zazdil mír! Ukrajinci: ČEKÁME NA VÁS | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Putin zazdil mír! Ukrajinci: ČEKÁME NA VÁS

Vladimir Putin (69) označil vedení Ukrajiny za bandu narkomanů a neonacistů, s níž neočekává dohody.
Vladimir Putin (69) označil vedení Ukrajiny za bandu narkomanů a neonacistů, s níž neočekává dohody. (Archiv Blesku)

Už od čtvrtečního rána se ukrajinské síly statečně brání přesile ruských invazních vojsk. Ty to během posledních hodin dotáhly až na předměstí Kyjeva. Metropole sice vzdoruje, jak dlouho to ale vydrží, ještě nikdo netuší. Agresor jednání vyloučil...

Že západní země a NATO nenechají své vojáky pokládat životy za Ukrajince, dali politici opakovaně najevo. Jenže sankce, které měly Rusko odradit od útoků, jsou zoufale nedostačující. Rozhodně podle Ukrajinců, jejichž prezident Volodymyr Zelenskyj (44) si navíc povzdechl, že jeho země v konfliktu zůstala osamocena.

„Kdo je připraven s námi bojovat? Nikoho nevidím. Kdo je připraven poskytnout Ukrajině záruku členství v NATO? Všichni se bojí,“ citoval server RBK Ukrajina jeho slova. Zelenskyj také uvedl, že on a jeho rodina jsou pro ruské síly primárním cílem. Drama, které v Evropě rozpoutal ruský prezident Vladimir Putin (69), pokračuje a umírají při něm i ženy a děti. Podívejte se na novinky z krvavé fronty, od níž nás dělí jen dvoje státní hranice...

S »NARKOMANY« PRÝ NEJEDNÁ

Dostat Moskvu k jednomu jednacímu stolu se Kyjev snažil dávno předtím, než Rusové na Ukrajinu vtrhli. „Chci se ještě jednou obrátit na prezidenta Ruské federace. Na celém ukrajinském území se odehrávají boje. Pojďte si sednout k jednacímu stolu, abychom ukončili umírání lidí,“ vyzval ještě včera Zelenskyj. Ještě během odpoledne také Moskva připouštěla, že je nakloněna jednání. Jenže později pak ruský lídr Vladimir Putin (69) označil vedení Ukrajiny za bandu narkomanů a neonacistů, s níž neočekává dohody. A vyzval ukrajinskou armádu, aby provedla převrat.

Generál Pavel pro Blesk o invazi na Ukrajinu: Západ selhal, Putin se sarkasticky směje

Video se připravuje ...

BRAŇME SE I MOLOTOVY

Všeobecnou mobilizaci v pátek vyhlásil prezident Zelenskyj. Ač si Ukrajinci také připsali několik vojenských úspěchů a hlásí zabití, zranění či zajetí více než 2800 vojáků, za delší konec provazu zatím tahají Rusové. Kyjev od začátku invaze přiznal 137 mrtvých, zejména vojáků, ale také civilistů včetně dětí. Ukrajinské ministerstvo obrany tak do služby povolává desítky zkušených pilotů, kteří z letectva dříve odešli, jen v Kyjevě pak dobrovolníkům rozdali přes 18 tisíc samopalů a munice. Úřad také vyzval obyvatelstvo, aby začalo chystat tzv. Molotovovy koktejly, tedy podomácku vyrobené zápalné bomby. Zelenskyj se pak obrátil také na Evropany s bojovými zkušenostnostmi, aby přijeli a zapojili se do obrany jeho země.

ČESKÁ POMOC: OD MUNICE PO KREV

Česká vláda včera stvrdila, že přestane ruským občanům – s výjimkou humanitárních případů – vydávat víza. Jako podporu pro Ukrajinu pak kabinet Petra Fialy (57, ODS) vyčlenil 300 milionů na humanitární pomoc, dodávky munice, pohonné hmoty pro tamní armádu a také zásoby krve a krevní plazmy. Zároveň schválil posílení východního křídla NATO až 580 českými vojáky. Alianční síly pak budou mít volný přejezd přes naše území.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (26. 2. 2022)



Přečtěte si
-bello-
26. 2. 2022 • 18:34

Fiala by se měl krotit .
Češi taky!!!
Tohle není o Ukrajině, tohle o nenávisti k Rusku.
On Putin má v mnohém ale pravdu.
Já tady Ukrajince nechci. Nechovají se k nám dobře a jen blb to neřekne nahlas a "politicky korektně " to v sobě dusí.Ukrajinci mají doma příbuzné , spolky na ochranu, celosvětovou podporu .Vítat tady všechny co utíkají je nesmysl .Přijde sem Covid , AIDS, TBC, nemoci stáří a leckdy ani ne základní vzdělání a kriminálníci . Tak to vidím já a z dlouhodobého pohledu to bude malér, jak s migranty v Německu. . Stačí se podívat co se děje na ukrajinských ubytovnách v Praze, Plzně a na sídlištích v bytech.
Invaze Ruska je záminka zůstat v Česku na věčné časy, i když by jinak nedostali povolení!!
Mám svůj názor na to, jak a komu poskytnout pomoc.
Humánní důvody vedou US + EU + Česko k ostřihnutí Ruska , ale že nehumánně vyhladoví chudáky obyčejné Rusy jim neodcházíTam by aktivisté a la Pekarová s charitativní polívkou sotva lítali s pomocí!
Ať jsou do háje!
Senilní Biden sem tam ani neví, kde Ukrajina leží a EU se angažuje až tak že jí to bude mrzet.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.