Afrodiziakální pokrmy, které opravdu fungují: Zkuste potravinu lásky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Afrodiziakální pokrmy, které opravdu fungují: Zkuste potravinu lásky

Meloun
Meloun (Foto scom)

Už od pradávna se o některých potravinách traduje, že mají vlastnosti, které mohou zlepšit plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují milostné partnery. Zařadíte je to valentýnského jídelníčku?

Léčivý kotvičník zemní

Tato možná nenápadně zázračná rostlina hraje významnou roli v souvislosti s testosteronem, který se po užití této byliny dokáže u muže zvýšit až o 30 %. Kotvičník je známý pro svou lékařsky ověřenou pověst chránit srdce, léčit depresi a zvyšovat libido. Je také skvělý pomocník v případě menopauzy.

Plodné avokádo

Avokádo dnes prožívá boom, ale jeho obliba trvá nejméně od roku 500 před naším letopočtem. Aztékové mu říkali āhuacatl, což se podle některých překládá jako varle. Ačkoli je tento název pravděpodobně přisuzován tvaru avokáda a způsobu jeho pěstování, avokádo obsahuje vitamin E, který prokazatelně podporuje plodnost u mužů i žen. Také je bohaté na vitaminy skupiny B, které mohou napomáhat energii a vitalitě.

Pískavice zvyšuje touhu

Anglicky „fenugreek“ je jednoletá rostlina pěstovaná po celém světě. Její semena se nejčastěji používají v jihoasijských pokrmech, ale je také populární v ájurvédské medicíně jako protizánětlivá léčba a prostředek na podporu libida. Sloučeniny, které tato bylina obsahuje, může tělo využít k tvorbě pohlavních hormonů, jako je estrogen a testosteron.

Losos plný vášně

Pravděpodobně už víte, že losos je vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které podporují zdravé srdce, lesklé vlasy a zářivou pleť. Tyto esenciální mastné kyseliny také udržují funkci hormonů a mohou zvyšovat hladinu dopaminu, který podporuje dobrou náladu a vzrušení.

Upečte si banány

Banán je považován za stimulátor libida. Jednak mají falický tvar, jednak banány plné vitamínů B a draslíku pomáhají tělu produkovat reprodukční hormony. Výzkumy však ukazují, že účinnějším afrodiziakem může být vůně banánového chleba. Bylo prokázáno, že vůně banánového chleba zvyšuje vzrušení u žen v průměru o 12 procent.

Vodní meloun jako viagra

Tahle letní pochoutka je bohatá na rostlinnou živinu citrulin, která má příznivé účinky na kardiovaskulární a imunitní systém. Citrulin zvyšuje obsah oxidu dusnatého, který otevírá cévy a zrychluje krevní oběh, což přispívá ke zvýšení vzrušivosti. Meloun může mít dokonce na organismus účinky podobné viagře.

Smyslné lanýže

Velkou část jejich půvabu tvoří jejich vzácnost. Lanýže, které jsou technicky vzato houbami v symbióze s kořeny některých stromů, se vyskytují jen na několika místech na světě. Vůně této nejdražší houby světa je velmi podobná samčímu feromonu, což z ní dělá atraktant pro druhé pohlaví ve formě aromatického lákadla – androsteronu. Lanýžům se v historii přezdívalo »varlata země«.



Přečtěte si
rooomish
15. 2. 2022 • 09:18

Kotvičník vřele doporučuji! A pokud chcete Kotvičník vyzkoušet i vy, doporučuji začít ne tobolkami, nebo pilulkami, ale bylinným čajem z Kotvičníku, který si připravíte sami. Kvalitní nať koupíte například na www.kotvicnik.cz.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.