Zpěvák Karel Gott (✝80): Tajemství Bertramky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zpěvák Karel Gott (✝80): Tajemství Bertramky

Karel Gott
Karel Gott (Foto Aha!: Pavel Machan, Martin Hykl a Marek Pátek)

Bydlel tady plných 45 let, nikde jinde nebyl tak šťastný jako ve své vile na Bertramce nad smíchovskou Mrázovkou. Úchvatný výhled na Prahu, romantické zákoutí na konci slepé ulice, reprezentativní vybavení a obrovská knihovna. Romantická zahrada ve svahu, terasa, kde rád maloval. Karel Gott by prý neměnil.

Kdysi sem vodil milenky, pořádal párty, vítal své dvě starší dcery při vánočních setkáních s nimi i jejich matkami. Poslední roky se domem nesl dětský smích, všudypřítomný hluk, které jeho holčičky Charlotta a Nelly vykazovaly při svých hrátkách. Vilu Karel Gott získal v roce 1974 bizarní výměnou. V tu dobu už tři roky vlastnil rezidenci v pražských Strašnicích, ale nebyl zde spokojen. Vlhký sklep prý škodil jeho hlasivkám a hlavně dům postavil pro rodiče v dispozicích bungalovu, tedy jednoho podlaží, kde neměl své soukromí. Sám si navíc zakoupil vilu v Jevanech, ale to se mu postupem času zdálo také nepohodlné. Stranou ruchu velkoměsta, společnosti. Neosobní, zbytečně honosné.

Bertramku směnil za Strašnice s tehdejším ředitelem Vodních staveb a pozdějším ministrem stavebnictví Karlem Polákem (94). A dokonce za luxusní dům získal ještě doplatek! Zatímco ženy střídal, tuto vilu už nikdy neopustil. Strašnický dům byl odhadnut na 951 600 Kč, kdežto Bertramka na 415 560 Kč! V dnešních relacích můžeme částky násobit zhruba jedenácti, nicméně tržní cena nemovitostí je úplně někde jinde. Polák rodičům doplatil ještě přes půl milionu!

Kolik tudy prošlo žen?
Zdi Bertramky by mohly vyprávět, kolik se zde vystřídalo krásných žen. Pokud si některé dovolily mluvit, prozradily mnoho zajímavého... Většinou zde jen přespávaly, kromě Ivany, jediné právoplatné manželky, tu žádná z milenek nebydlela. „Milovali jsme se na perském koberci, v garáži, v patře, na terase,“ prozradila bývalá partnerka Marika Sörösová (43). Jenomže klíček do domu neměla. Dostala nejprve byt a později vilu v Karlíku nedaleko Prahy. Karel byl v tomto směru přelétavý a míval dvě i více partnerek najednou a při společném soužití by o podobné benefity přišel. Doma měl hospodyni, která odcházela až večer, vařila mu, uklízela a diskrétně uměla zmizet, když Slavík přicházel s dámskou návštěvou.

Spal sám
Mistr měl i jistou obsesi. I když nechával své milenky přespat na Bertramce, po aktu lásky se vzdálil z honosné ložnice do své pracovny, kde měl piano, knihovnu a gauč, na kterém přespal do rána. Chtěl být sám, nesnesl, že by jej nějaká slyšela třeba chrápat. „Celý život se hlídám, jestli vypadám esteticky. I ve spánku. Co kdybych nevypadal ráno dostatečně reprezentativně?“

Při vaření chtěl společnost
Karel byl i příležitostný kuchař. Zdatný a s potřebnou dávkou fantazie. Měl rád, když kuchtil, popíjel víno a povídal si se slečnou, které krmi připravoval. „Nikdy jsem ho neviděla v zástěře. Vždy se kolem plotny pohyboval v nejlepších šatech, drahé košili a někdy i v hedvábné kravatě. Vždy si to všechno také pobryndal,“ vzpomněla si se smíchem Martina Zbořilová (53), která se později provdala za Miloše Formana.

Pokládání květin před domem Karla Gotta:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
6. 10. 2019 • 19:29

Který blb to psal?Kde ty výrazy bral.
Prej, krmi,... prej dětský smích, všudypřítomný hluk, které jeho holčičky Charlotta a Nelly vykazovaly při svých hrátkách.
Kristepane, výrazy červené knihovny z 1. republiky.
A ještě něco - neumím si představit, že má ještě dnes někdo na vaření doma zástěru.Jo a s tím " milováním " všude by Sorosová měla brzdit.Tak horký to nebylo , spíš honička a pak chvilka ..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.