Čistka u Mistrova domu: Na Bertramce vypukl požár! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čistka u Mistrova domu: Na Bertramce vypukl požár!

Lidé už nosí nové svíčky.
Lidé už nosí nové svíčky. (Foto Aha! – Pavel Machan, Martin Hykl, David Malík, Jakub Poláček )

Rozteklý vosk na silnici, pár uschlých květů či pošlapané útržky vzkazů. To zbylo z pietního místa před vilou Karla Gotta (†80) na pražské Bertramce. V pondělí po půlnoci Magistrát hlavního města Prahy nechal vše uklidit. V pohotovosti byli nejen pražské služby, policie ale i hasiči. 

Půl hodiny před půlnocí okna okolních vil rozvibrovala kolona aut technických služeb, městské policie a později i hasičů. Jen vjezd do ulice pak střežilo devět strážníků a okolí monitorovala policejní hlídka včetně psovodů. Potom už byly podle svědků slyšet jen zvuky tříštícího se skla během úklidu. „Dary z Bertramky se roztřídily na květiny, svíčky a další předměty včetně fotografií a plyšáků a předaly se rodině k dalšímu využití,“ sdělil deníku Aha! magistrátní mluvčí Vít Hofman. „Květiny, věnce a veškeré předměty, které lidé na pietní místo přinesli, budou uschovány, než se vyjádří rodina Gottových, jak s nimi naložit,“ dodal náměstek primátora Petr Hlubuček.



Hasiči v pohotovosti
V práci pak dělníky vyrušila jen hasičská siréna. Ne že by se úklid svíček vymkl kontrole, ale ve stejné ulici vypukl požár. Hořet začal odpad na oplocené stavbě, z něhož pak plameny přeskočily na vysoký jehličnatý strom. Oheň se v jednu chvíli dostal na dvě propanbutanové lahve a kanystr s benzinem. Naštěstí se oheň podařilo včas uhasit! „Nebudeme nic komentovat,“ řekla tisková mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková, jejíž zaměstnavatel striktně odmítá poskytnout jakékoliv informace jak k úklidu na Bertramce, tak k možným budoucím řešením nově přinášených darů. Lidé už včera začali nosit před vilu nové květiny, svíčky a dárky...


Na video s požárem na Bertramce se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.