Odhalené tajemství Gotta (†80): CO NA NĚJ VĚDĚL EBEN?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Odhalené tajemství Gotta (†80): CO NA NĚJ VĚDĚL EBEN?!

První okolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
První okolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta (CNC_Karel Kopáč)

Všechny zaskočil Marek Eben (61) svým prohlášením, že před několika dny mluvil s Ivanou Gottovou (43). První díl jubilejní desáté řady StarDance totiž patřil zesnulému Karlu Gottovi (†80). A Ivana slíbila, že se s dcerami budou dívat.

Přestože byl den státního smutku a konal se pohřeb Karla Gotta, vedení České televize se rozhodlo vysílat první díl desátého ročníku oblíbené taneční soutěže. Avšak pozměnili program. Poctu legendě původně plánovali až na druhý sobotní večer. Hvězdy tak tančily v rytmu Slavíkových písní. „Plánovali jsme, že tu desátou řadu odstartujeme zvesela, radostně, a nikdo nemohl tušit, na jaký den ten první díl vyjde. Já si přesto myslím, že jestli by si Karel Gott něco nepřál, tak aby se kvůli státnímu smutku nehrály jeho písně. A my jich dnes večer máme rovnou dvanáct,“ uvedl hned na začátku Eben, který se své moderátorské role ujal s velkou úctou. „Konzultovali jsme to s paní Gottovou a souhlasila, abychom večer věnovali písním Karla Gotta,“ potvrdil Daniel Maršalík z tiskového oddělení ČT.

Shrnul jeho život

Zatímco Tereze Kostkové (43) se leskly slzy v očích, její kolega pokračoval a s nadhledem vychvaloval Gotta. „Udržet se v pop music deset nebo patnáct let na vrcholu, to je fakt obrovský úspěch. Karel Gott tam byl šedesát let. Dostal všechny ceny, jaké si můžete vůbec vymyslet. Byl milován celým národem a rozloučil se s tímto světem doma mezi svými nejbližšími ve spánku a pak už se mohl jenom shora dívat na to, jak kvůli padesáti tisícům hostů, kteří se mu přišli poklonit, se mění trasy městské hromadné dopravy. Tak tomu já opravdu říkám finále života,“ dokončil Eben zahajovací proslov.

Třešničku na dortu si ovšem nechal na závěr. A všem vehnal do očí slzy... „Před několika dny jsem měl možnost mluvit s Ivankou Gottovou a říkala, že se chtějí s dcerami dívat. Tak jsem o tom přemýšlel a říkal jsem si, no kdyby ten dnešní večer potěšil jenom tuhletu jednu rodinu, tak to stálo za to!“

Zvláštní, neměl rád jablka...

Na Karla Gotta už prasklo leccos, měl tak bohatý život, že není divu… Něco jsme ale vážně nevěděli a byl to Marek Eben v sobotu večer, kdo to vytáhl. Mistr neměl rád jablka! Naprosto všední a oblíbené ovoce a on je nerad? „Píseň o sadaři mi připomněla jednu věc, která se o Karlu Gottovi tak moc neví,“ svěřil po tanci Miroslava Hanuše na píseň Ptačí nářečí. „On neměl rád jablka. A zjistil jsem to tak, že jsme šli s mojí ženou na procházku a v Pařížské na zahrádce seděl Karel Gott a pozval nás. Pojďte si přisednout a říkal mi: Dáš si koňak? Já jsem říkal: Karle, to je pro mě škoda, já jsem se to nikdy nenaučil pít. Co tak piješ, zeptal se. Já mu říkal, leda calvados. A to když jsem řekl, tak Karel Gott ožil a řekl: Člověče calvados, to je jediná forma jablek, jakou snesu.“

Jakub Vágner (37) a Michaela Nováková (25) píseň: Když milenky pláčou tanec: valčík

Pro rybáře a syna »mistra basů« Karla Vágnera (77) znamenal Gott symbol celé jedné éry. „Dnešní rozloučení s panem Gottem bylo krásný a důstojný. Podařilo se to všem deseti párům. Na všechny byl obrovský tlak,﷯“ říká Jakub. 

Veronika Khek Kubařová (32) a Dominik Vodička (23)p﷯íseň: Včelka Mája tanec: samba

„Pro mě byl Karel Gott ﷯nejen symbolem zábavy, ale i jakési﷯ srdečnosti﷯ doby. Odešla část nějakého světa, který vytvořil, a jsem ráda, že jsem ﷯se s ním mohla rozloučit tímto krásným způsobem, tímto večerem,“ tvrdí herečka.


Matouš Ruml (34) a Natálie Otáhalová (19) píseň: Korunou si hodím tanec: samba

„Já sice pana Gotta neznal, ale myslím, že tento večer přesně vystihoval jeho život. Do poslední chvíle byl totiž energický a plný života,﷯“ míní herec a představitel Lexy ze seriálu Comeback.

Karel Kovy Kovář (22)﷯a Veronika Lišková (20)p﷯íseň: Srdce nehasnou tanec: valčík

„Pro mě pan Gott znamenal mnoho. Byla to jedna﷯ z nejvýznamnějších osobností v České republice. Těžko budeme hledat dalšího takového člověka. Je to nezapomenutelné jméno,“ prohlašuje youtuber.

Nora Fridrichová (42)﷯a Jan Kohout (34)p﷯íseň: O, Sůzit tanec: jive

„Jsem generace, která zažila ještě gramofony i﷯ magnetofony a zrovna Karla Gotta jsem babičkám přehrávala z desek na kazety﷯, Dnešní večer jsem﷯ myslela na ně,“﷯ prozrazuje﷯ moderátorka ČT.

Miroslav Hanuš (56)﷯a Adriana Mašková (21) píseň: Ptačí nářečít tanec: jive

„Byl to frajer! Nemám slov. Od rána se muselo trénovat. To bylo naše poslední rozloučení s mistrem. Oslavili jsme ho prací,“ praví﷯ herec a představitel majora Korejse z Případů 1. oddělení.

Tonya Gravesová (49) a Michal Bureš (22) píseň: Trezor tanec: jive

„Uctili jsme ho se vší parádou. Kvalitní hudbou a tancem. Obojí měl rád. Já si večer vychutnala﷯ tak, jak﷯ si pan Gott vychutnával﷯ života,“ pochvaluje si zpěvačka Monkey Business.

Radka Třeštíková (38)﷯a Tomáš Vořechovský (26) píseň: Lady Carneval tanec: samba

„Celý večer byl dojemný, h﷯lavně závěrečná píseň Jdi za štěstím. Jsem ráda, že toho můžu být součástí a za to děkuji. Pan Gott byl zkrátka legenda,“ dojímá﷯ se spisovatelka.

Ondřej Ládek (40) alias Xindl X﷯a Markéta Dostálová (26) píseň: Dotýkat se hvězd tanec: jive

„Pro každého z hudebního průmysl byl pan Gott velké jméno a vzor. Nemohl jsem kvůli generální zkoušce sledovat mši, ale společně jsme se s ním rozloučili tady. Byl to hezký večer,“ shrnuje﷯ písničkář.

Gabriela Koukalová (29)﷯a Martin Prágr (24) píseň: C‘est la viet tanec: valčík

„Stále mi to je hrozně líto. Nyní, když máme večer za sebou, si uvědomuji, že již není mezi námi. ﷯Jeho hudbu jsem měla ráda ﷯jako každý. Děkuji mu za všechno,“ vzkazuje Slavíkovi﷯ biatlonistka.

Zahajovací projev Marka Ebena na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech o svobodě a chlebíčcích

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.