Nejasnosti po smrti Gotta: Dědictví, dcery, Bertramka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejasnosti po smrti Gotta: Dědictví, dcery, Bertramka?

Karel Gott (†80)
Karel Gott (†80) (Foto Aha! – M. Rušinová, M. Protivanský, D. Kundrát, D. Malík)

Jisté je jen jedno. Karel Gott (†80) navždy odešel, a i když si to řada lidí nepřeje, nic se na tom nedá změnit. I po jeho smrti ale zůstává řada věcí zahalených mlhou a visí nad nimi otazník. Tohle je pět největších z nich.

První otazník

Úklid Betramky

Slepá ulice Nad Bertramkou, ve které stojí zpěvákova vila, je od jeho smrti prakticky neprůjezdná. Fanoušci tam totiž spontánně přinášejí květiny a zapalují svíčky. Denně jich přibývají desítky! Už během pondělka tam měl proběhnout velký úklid a měly se likvidovat. Jenže na překvapivé přání rodiny magistrát termín nakonec posunul. A ten zatím není jasný...

Druhý otazník

Rozdělení dědictví

Během skoro své šedesátileté kariéry vydělal skoro miliardu (vyjádřeno v dnešních korunách). Jen za minulého režimu vydělával více deviz než mladoboleslavská Škodovka. Dědit po něm tak bude rozhodně co! Přímých dědiců je zatím známých pět – manželka a čtyři dcery. Boje o majetek ale nejspíš nebudou. Ještě před svou smrtí dal Gott své pozemské statky do pořádku a sepsal závěť, hlavně ve prospěch vdovy. Prakticky všechno na ni totiž přepsal – Ivana by měla vlastnit chalupu v Doubici, vilu na Bertramce včetně pozemků a taky ochrannou známku s jeho jménem. Takže kdyby chtěl někdo komerčně využít Mistrovo jméno, musí by mít Ivanino svolení. Další zajímavou částkou budou taky tantiémy, které by si měla rozdělit celá rodina. Jak české, tak i zahraniční – především ty z Německa. S dcerami z předešlých vztahů Dominkou (46) a Lucií (32) se Slavík prý měl vyrovnat ještě za života. Otázka je, jestli na ně pamatoval i před svou smrtí a odkázal jim něco, o čem zatím nikdo neví. „O dědictví se mnou zatím nikdo nemluvil,“ řekla deníku Aha! nejstarší Dominika.

Třetí otazník

Normální režim rodiny

Na nic nečekala a hned několik hodin po manželově skonu sebrala vdova Ivana dcerky Nelly (11) a Charlotte (13) a utekla s nimi z pražské vily na západ Čech, kde má luxusní rezidenci král kasin Leon Tsoukernik (45). „Ano, jsem rodině Gottových nablízku,“ potvrdil deníku Aha. Těsně před pohřbem pak měla Ivana vyměnit miliardářovo sídlo za luxusní hotel v centru Prahy. Jenže domů se nevrátila ani po pohřbu. A vzhledem k tomu, že nijak nespěchá na odklízení piety před vilou, bez něhož by se dovnitř snad ani nedostala, asi na tom v nejbližší době nehodlá nic měnit. Obě holčičky přitom navštěvují soukromé školy, kde nesmí chybět dlouho.

Čtvrtý otazník

Kde nakonec spočine

Rodiče Karla Gotta mají hrob na hřbitově v Újezdu u Svatého Kříže v jeho rodném Plzeňském kraji, kam jezdíval za babičkou a dědou. V hrobce je uložena urna jeho bývalého řidiče a dlouholetého kamaráda Oldy Havránka (†78). Ač prý jednou vyslovil přání být pochován s rodiči, pravděpodobnější je coby místo jeho posledního odpočinku na Slavíně vyšehradského hřbitova v Praze. Kde nakonec uloží jeho ostatky, se ukáže vnejbližších dnech či týdnech.

Pátý otazník

Návrat Dominiky do Česka

Přiletěla, aby dala sbohem tatínkovi. Už den po pohřbu byla Dominika (46) ale zpět na letišti Václava Havla s letenkou do Finska, kterou jí koupila vdova Ivana. Na severu Evropy sice dlouhá léta žije s manželem Timem Tollkim (53), teď ale nejstarší Gottova dcera uvažuje o změně. „Přemýšlím o trvalém návratu do Čech. S Timem máme problémy,“ vysvětlila deníku Aha!, proč by jí stěhování z Helsinek prospělo. Do kupy by se potřebovala dát i kvůli závislosti na alkoholu a lécích, se čímž bojuje. Tatínkovi slíbila, že se bude léčit a nechá toho.

Nedůstojné loučení?

Ne, spontání poklona...

Stovky smutečních věnců, honosná svatovítská katedrála a špalír nejpřednějších osobností Česka, které se s ním chtěli rozloučit. Jenže to poslední, opravdové sbohem, mu rodina nakonec dala na dvoře motolského krematoria. Vedle obřího kontejneru s odpadky, nepořádkem a špačky cigaret... Nad bukovou rakví se tu postupně loučily manželka Ivana, nejmladší dcera Nelly, starší Dominika, Lucie i zbytek rodiny. A fanoušky to pořádně pobouřilo. „Bylo to naprosto neplánované a spontánní,“ brání se zaměstnanci krematoria. Vdova se totiž rozhodla cestou z katedrály, že se s Karlem ještě jednou o samotě musejí rozloučit.

 Sbohem Karlu Gottovi: Nejsilnější momenty, slzy jeho žen, poslední cesta...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
18. 10. 2019 • 23:57

Před jeho rakovinou byly denně v bulváru zprávy ze života Gottovy rodiny.Furt o " Ivance" furt o Gottovi, furt o jejich holkách.Do toho mrskal Gott jednu trapnou reklamu za druhou, říkal tomu " projekty s duší ", o Ivaně bylo denně , jak s vlez***kou Postlerovou cvičí ( marně) výslovnost na roli v muzikálu ( de facto roli roští) .Furt bylo, jak úžasné jsou jejich holky a taky , jak Ivana už převzala produkci Gottovy firmy ( sledováním pošty).Téhle rodiny měl snad každý už po krk.
Pak měl rakovinu a začalo kolečko slabomyslných projektů a la loď na břehu Vltavy , anebo tupý "Čas růží" od Sagvana Toffi.Teď se z Ivany stane blahoslavená, protože Gott je už Bůh a tím pohřbem tomu tomu Zeman, Babiš i podlejzavec Duka dali korunu. Chudák českej národ!Takhle blbí snad nejsou nikde jinde!

libormer
17. 10. 2019 • 00:16

POKUD SE NENAJDOU ZÁVAŽNÉ DŮVODY K VYDĚDĚNÍ, PAK MANŽELKA 50% A KAŽDÝ ZE 4 DCER 12,5%. SCHOPNÝ PRÁVNÍK TO JISTĚ VYKOMUNIKUJE.

svatadala
16. 10. 2019 • 20:51

Dejte už nám pokoj s tou opuchlou alkoholičkou a feťačkou Dominikou. Nevzhledné a hloupé stvoření. To neví, že nic nenadělá, že táta za svého života uspořádal majetek jak chtěl. Paní Ivanka se starala a tahle ani neuznala tátovi říct, že se vdala. Vždyť vznikla náhodou a otce měla jako zdroj peněz. Hezká není, chytrá není, moc štěstí jí nečeká, ale mohla by dělat když je vyučená kosmetička, pak by si vydělala na vše, hlavně na chlast a fet.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.