Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Hospodyni pozvali, ale účetní nikoli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Hospodyni pozvali, ale účetní nikoli!

Hospodyně Jaromíra Jandová s Karlem Gottem.
Hospodyně Jaromíra Jandová s Karlem Gottem. (Foto ara)

Existovaly dvě dámy, jež léta dotvářely rodinu Karla Gotta (†80). Ze dne na den ale byly odejity a už se s nimi nikdo nebavil. Hospodyně Jaromíra Jandová (85) dostala po zpěvákově smrti milost v podobě pozvání na dnešní zádušní mši ve svatovítské katedrále. Účetní Jaroslavě Herzerů (66) se této pocty nedostalo!

„Pozvali mě do Víta, ale nepůjdu tam. Nemohu,“ řekla Aha! paní Jandová, jež sloužila v Gottově domácnosti jako hospodyně 40 let, a když zemřela zpěvákova maminka, pojala Karla za svého třetího syna. „Nepočítala jsem s tím, že bych byla pozvána, když mě Karel nepozval ani na osmdesátiny. Takže jsem s vnukem na Moravě,“ vysvětlila bývalá hospodyně. Pozvána byla formou SMS jako všichni ostatní, má už ale svůj věk a textovky jako by pro ni neexistovaly. „No tak mi volali v pátek, že jsem nepotvrdila účast. Ale to už bylo pozdě. Nepočítala jsem s tím,“ svěřila se Aha! paní Jandová. S Karlem se rozloučila na Bertramce krátce po jeho smrti. „Hned jak jsem se tu smutnou zprávu dozvěděla, popadla jsem vnuka a jeli jsme mu tam před dům zapálit svíčky,“ prozradila.

To na Jaroslavu Herzerů zpěvákova rodina jaksi zapomněla. Přitom byla Karlovou účetní 25 let, z toho pět let i jako manažerka. Vedla jeho podnikatelský účet, měla vstup na všechna jeho konta, platila mu elektřinu, plyn, pojistku auta, dětem školy... Prostě starala se téměř o všechno, co se týkalo peněz. Slavík jí musel hodně věřit. „Tak samozřejmě že ke mně musel mít důvěru, že ho neoberu ani o halíř. Jinak by to nešlo,“ řekla Aha! Herzerů, která byla také osobní účetní hitmakera a Gottova kamaráda Karla Svobody (†68).

S pozváním na zádušní mši za Karla Gotta prý ani nepočítala! „Když jsem u Karla před pěti lety skončila, a nehodlám vysvětlovat proč, tak jsem očekávala, že se mi někdy ozve. Že mi řekne – je mi tak a tak, pojďme si to teď všechno nějak konečně vyříkat...“ posteskla si Herzerů. Karel to ale neudělal a navždy odešel. „Teď se s tím musím nějak vyrovnat. A mrzí mě to daleko víc než to, že mu nedám sbohem ve Vítovi,“ svěřila se bývalá účetní, která Karlovi často u sebe doma i vyvářela. „Všechno, co miloval a doma neměl. Řízky, bramborový salát, ten mi hltal přímo z mísy. No a šunkofleky? To vždycky snědl celý pekáč!“ dodala se slzami v očích.

Exmilenka Alice Kovácsová se přišla rozloučit na Bertramku: Sbohem, miláčku!
Pozvánku na dnešní zádušní mši nedostala ani Slavíkova exmilenka Alice Kovácsová (53), která zpěváka životem provázela přes 30 let. A tak se rozhodla rozloučit se s ním po svém.
Jelikož bydlí kousek od Bertramky, popadla svého psa a s rudou růží, na jejíž černé stuze stálo »Goodbye amore!« (Sbohem, miláčku!), se vydala zapálit svíčku k vratům vily, kudy ji Slavík pouštěl tajně dovnitř. Tam už se ale přes koberec ze svíček, květin, dárků a vzkazů nedostala, a tak se pokorně spokojila s okrajem »hořícího koberce«.
„Tohle je myslím daleko osobnější, než se jít rozloučit k rakvi na Žofín,“ vysvětlila Aha! Alice, která je vdaná za Ondřeje Havelku (65). A proč se s Gottem loučila jako s miláčkem? „Protože jsem ho tak oslovovala,“ vysvětlila stručně.

Nakonec dorazí i »zlobivý« Drobný
Kamarádil se s Karlem od školních let, ale v poslední době upadl hned dvakrát na Bertramce v nemilost. Poprvé, když se rozzlobil na jeho manželku Ivanu (43), že nedovolí Karlovi telefonovat, a podruhé, když mluvil o tom, že má Ivana údajně muže bít. Proto si Milan Drobný (74, na snímku) po Gottově smrti udělal doma soukromý oltáříček, kam dal společnou televizní nahrávku jedné písně, fotky a k tomu zapálil svíčku. „Brečel jsem celý den. Ta zpráva mě úplně skolila. Říkal jsem si, že mě asi Ivana do katedrály nepozve,“ přiznal zpěvák. O to větší měl radost, když mu zvací esemeska z Bertramky přišla. „Stejně to tam asi probrečím, ale budu se moct rozloučit. Je to hrozná ztráta,“ svěřil Aha! Drobný zdrceně.

Pohřeb Karla Gotta na Žofíně: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.