Tajemství snímku na parte Karla Gotta (†80) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajemství snímku na parte Karla Gotta (†80)

Snímek ze stejné série je i na facebookové stránce Karel Gott.
Snímek ze stejné série je i na facebookové stránce Karel Gott. (Foto Karel Gott Agency, Supraphon a ara )

Týden po oznámení skonu se Karel Gott (†80) dočkal parte! Rodina si na jeho výrobě dala záležet. Smuteční oznámení, které zveřejnila včera dopoledne, je celé černé, písmo je naopak bílé. Nezvykle velkému smutečnímu oznámení dominuje velká zpěvákova fotografie, která vznikla pár měsíců předtím, než podlehl akutní leukemii.

Zpěvák je na ní v květovaném saku a bílé košili. Snímek vznikl letos na jaře během natáčení klipu ke Karlově duetu s jeho talentovanou dcerou Charlottkou (13) Srdce nehasnou na scéně karlínského divadla v Praze. „Nese v sobě emoční hloubku a energii rozpravy mezi otcem a jeho dospívající dcerou,“ pochvaloval si tehdy Karel písničku, jejíž hudbu zkomponovali a text napsali Richard Krajčo (41) společně s Peterem Harazinem (29).

„Richard naprosto přesně vystihl sílu myšlenky předat v písni mé dceři pohled na životní situace, které ji mohou také potkat,“ popisoval Gott, který v písní zpívá: „A teď už cítím, jak sprintuje čas. Ještě než usnu, chci slyšet tvůj hlas. Ať zůstane věčných i těch pár chvil, když zpívalas ze všech svých sil.“ Už tak dojemná slova dostávají ještě hlubší význam.
Autorem sentimentální fotografie je Lenka Hatašová (50), která si v zázemí Hudebního divadla Karlín vybudovala ateliér, v němž s Karlem část dne pracovala. Zcela jistě ale nemohla vytušit, že si rodina jeden z jejích snímků vybere na Slavíkovo parte. 

Odešel smířený

Gott zemřel v úterý 1. října před půlnocí. V textu smutečního oznámení mimo jiné stojí. „S velkou bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným, přátelům, kolegům a známým, že nás 1. října navždy opustil ve věku 80 let, po dlouhé a těžké nemoci, náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Gott. Odešel smířen, v pokojném spánku a v kruhu své nejbližší rodiny,“ píše se na parte.

Citát od Hrubína: Nezemřel jsem

Přímo pod zpěvákovým snímkem je na parte citát spisovatele Františka Hrubína (†60). „Nezemřel jsem, neboť vím, že budu žít stále v srdcích těch, kteří mě milovali!“

 Gott imitátor! Uměl napodobit komunistické státníky i jejich rétoriku! Podívejte se! 

Video se připravuje ...

Pohřeb Karla Gotta sledujte ZDE



Přečtěte si
newmasakr@...
23. 10. 2019 • 08:09

Tak jsem zase omylem otevrela BLESK.
MUSI se samozrejme zivit nechutvyma drbama.

Bye bye, fast away from 'rumors'.....

hejhej
10. 10. 2019 • 10:34

Parte je velice vkusné !!!! Fotografie odpovídá skutečností, než mistr podleh nemoci.

jasnovidec01
10. 10. 2019 • 09:45

Parte není hezké ,pan Gott je tam jak šílený dědek,má spoustu hezkých fotek které by šlo použit na parte ,měl božský úsměv a tajemný úsměv.škoda Hatašová nemá vkus.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.