Déšť i slzy fanoušků skrápějí Bertramku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Déšť i slzy fanoušků skrápějí Bertramku

Čtvrtek 3. října 2019 - ráno na Bertramce
Čtvrtek 3. října 2019 - ráno na Bertramce (Marek Pátek)

Tichý smutek, slzy, tisíce květin a dojemná loučení. Tak to během středy a čtvrtka vypadalo na pražské Bertramce, kde se lidé loučili s legendárním českým zpěvákem Karlem Gottem (†80).

Přišla i řada známých osobností. „Jednou jsme spolu drželi stráž před dámskou toaletou a čekali jsme na naše partnerky. Říkal: »Jsem rád, že na to nejsem sám!«. Je to obrovský smutek pro nás všechny. Sám jsem nečekal, že mě to takhle zasáhne,“ řekl Aha! televizní moderátor Petr Suchoň (35). Krom něho se na pietním místě objevili třeba zpěvačka Olga Lounová (38), diskžokej a blízký zpěvákův přítel Miloš Skalka (72) nebo bývalý člen skupiny Lunetic Aleš Lehký (40).



Ani déšť a zima neodradily zástupce policistů, záchranářů i tisíce obyčejných fanoušků, aby osobně přijeli vzdát hold Zlatému slavíkovi, jehož písně je provázely po celý život. A nechyběli ani ti nejmenší. „Od rána jsme poslouchali jeho písničky a některé i nacvičujeme,“ řekla Aha! učitelka ze školky Míša a na důkaz i s dětmi zazpívala Včelku Máju. Během posledních dní se tak celé Česko ponořilo do smutku a jeho obyvatelé se shodují: »Budete nám chybět, Mistře!«.




Aleš Lehký (40), zpěvák
Vzpomíná i Lunetic
Pugét rudých a bílých květin položil zpěvák Aleš Lehký (40) před bránu Bertramky nejen za sebe, ale i za bývalou skupinu Lunetic. „Slova nestačí… Vzpomínáme... S úctou, Vašek, David, Aleš,“ hlesl, více mu smutek říct nedovolil. Fanynky si ovšem všimnou, že nejmenoval člena Martina Kociána (42).

Olga Lounová (38), zpěvačka
Ovlivnil mou hudbu
Olga Lounová (38) se netajila tím, že Slavík ovlivnil její pěveckou kariéru. Ve středu večer tak dorazila se svíčkou v ruce a se smutným výrazem v očích. „S hlubokým zármutkem se loučím s opravdovým mistrem. Naučil mě toho tolik. Nejen o lásce a přístupu k hudbě, ale hlavně k lidem kolem sebe. Bude nám tady chybět a tuhle propast jen tak nikdo nezaplní. Upřímnou soustrast a sílu Ivance i holčičkám,“ řekla Lounová

Miloš Skalka (72), diskžokej
Nikdo nebyl populárnější
„S odchodem Karla Gotta jako by odešel kousek každého z nás, skončila významná éra české populární hudby,“ řekl textař a rozhlasový moderátor Miloš Skalka (72). „Byl naprosto jedinečný, i v mezinárodním měřítku! Ani na zahraniční scéně neznám nikoho, kdo by dokázal vyhrávat žebříčky popularity po tak dlouhou dobu,“ shrnul Gottův blízký přítel Skalka.


Na Bertramku se dorazil rozloučit i moderátor Petr Suchoň: Kde s Gottem držel stráž?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
4. 10. 2019 • 23:08

Ty svíčky na chodnících by se měly zakázat !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.