Gott krátce před smrtí: Přemluvil Dominiku k léčení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Gott krátce před smrtí: Přemluvil Dominiku k léčení

Dominika s otcem Karlem
Dominika s otcem Karlem (Foto Aha!: herminapres.cz, ara)

Karel Gott věděl, že se jeho život krátí. Jenže tížila jej ještě jedna věc – velké zdravotní potíže jeho prvorozené dcery Dominiky (46). Ač sám bojoval s akutní leukemií, byl unavený, tohle udělat musel. A chtěl. Pozval dceru do Prahy a přemluvil ji k léčení.

„Neměla jsem lehké období a vím, že mám problém. Rozhodla jsem se podstoupit léčebné terapie a zbavit se závislosti na alkoholu a na lécích,“ popsala Dominika, v čem se poslední roky potácela. Svému otci tak přidělávala starosti. „Půjdu se léčit, to jsem tátovi slíbila. Chci, aby mi bylo zase dobře,“ hovořila odhodlaně.

Věřil...
Zpěvák už v minulosti dceři peníze na léčbu posílal, jenže ona terapie neabsolvovala. Žila ve Finsku, kam na ni tatínek nedosáhl, nemohl ji kontrolovat. Ale pořád věřil, že to jednou dopadne dobře a ona se začne léčit. „Pan Gott s Dominikou na toto téma hovoří poslední dva roky. Již mnohokrát se ji snažil přesvědčit, aby svůj problém s alkoholem co nejrychleji řešila a podstoupila léčení. Ona to však vždy odmítala s tím, že není alkoholička a žádný problém nemá,“ tlumočila krátce před Slavíkovou smrtí stanovisko jeho mluvčí Aneta Stolzová (37).

Podpora
„Teprve až po její poslední návštěvě v Praze ji pan Gott přesvědčil, aby léčbu nastoupila. Proto je rád, že se skutečně rozhodla vyhledat odbornou pomoc, s čímž jí velmi pomáhá i Gottova manželka Ivana,“ doplnila Stolzová s tím, že zpěvák i jeho manželka ji v rozhodnutí a boji bezmezně podporují. A třebaže ještě na léčbu nenastoupila, on tomu do poslední chvíle věřil. Teď už je na Dominice, aby splnila to, co tatínkovi slíbila. Aby byla silná, vytrvala a uzdravila se. Tak, jak si přál...

Jak bojuje?
„Snažím se o to, aby měl ze mě táta radost. Přestala jsem pít a žiju teď zdravě. Už mám zase zpátky nastavený režim dne, tak spím v noci, a ne přes den. Taky jsem už zhubla,“ vyznala se Dominika ještě v době, kdy Slavíkovo srdce tlouklo. Určitě z toho měl velkou radost, v posledních chvílích života ho muselo těšit, že jeho holčička chce bojovat. Tak, jako on se pral s rakovinou i akutní leukemií.

Nemocný manžel
Aby toho nebylo málo, i manžel Dominiky Timo je nemocný. Má psychické problémy, trpí maniodepresí. I on se léčil a Dominika se snažila být po jeho boku. Jenže to nebylo jednoduché. Nedávno přiznala, že přibrala dokonce 30 kilo. Díky stresu, alkoholu a závislosti na lécích. „Už jsem něco shodila,“ prozradila. Ovšem cesta za uzdravením bude dlouhá a trnitá. Snad ji, i kvůli zářivé památce svého táty, zvládne.

Zvolila Finsko, tátovi věřila
Nemocný táta chtěl mít svou prvorozenou dceru u sebe. Přemlouval ji, ať se závislostmi bojuje v Česku a ne ve Finsku, kam se po návštěvě otce vrátila za svým manželem, hudebníkem Timem Tolkkim (54). V Helsinkách, kde žijí, se pokouší o restart svého života.

Své plány nezměnila ani poté, co jí zpěvák zavolal a pověděl, že se čtyři roky po prodělané rakovině potýká s akutní leukemií. „Snažím se sama léčit a tatínek má kolem sebe skvělé lidi, co se o něj postarají. Hlavně Ivana ví, co dělá, a neumím si vedle táty představit někoho lepšího. Oni to spolu zvládnou a já mu budu odtud dělat radost,“ doufala Dominika ještě nedávno. Do Prahy nedorazila. „Už jednou tu nemoc porazil, on to zvládne znovu. Je to bojovník a já mu věřím,“ říkala. Možná ale už tušila, že táta umírá, a nechtěla ho zklamat. Dobře ví, že vrátit se do normálního života je těžké. Na Bertramku alespoň volala, podporovala tatínkův boj s těžkou nemocí. Stejně jako on stál při ní v tom jejím. „Jsem odhodlaná! Děkuji všem, kteří mi věří a podporují mne," měla jasno, že tentokrát nic nevzdá. A pustí se do toho.

Emotivní pokládání květin před domem Karla Gotta:

Video se připravuje ...

Čtěte kdy bude pohřeb Karla Gotta



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.