Státní pohřeb Karla Gotta? V katedrále svatého Víta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Státní pohřeb Karla Gotta? V katedrále svatého Víta!

Katedrála svatého Víta v Praze
Katedrála svatého Víta v Praze (Reuters, EPA)

Smrt Karla Gotta (†80) zasáhla nejen obyčejný lid a celebrity, ale také politiky. Ke skonu legendárního zpěváka se vyjádřil prezident Miloš Zeman a také premiér Andrej Babiš.

„Nesmírně zarmucující zpráva pro celou naši zemi. Karel Gott byl skutečný Umělec, který se rozdával druhým. To je vyčerpávající, ale právě to činí umělce umělcem. Karel Gott daroval svůj život generacím, daroval se nám všem,“ reagoval podle Blesku prezident Miloš Zeman, který si Gotta velice vážil.

„Karel Gott. Provázel mě od mládí. A každého z nás. Jeden z největších Čechů, které jsme měli tu čest zažít. Zemřel. Věřil jsem, že tu bude navždycky. Je mi to nesmírně líto. Zapálím svíčku a poslechnu si něco od něj z 60. let. Mistře, vážil jsem si Vás. Víc, než dokážu říct,“ napsal ve svém prohlášení premiér Andrej Babiš. Ten také dle ČTK pověděl, že navrhne vládě, aby se Česko rozloučilo se Slavíkem formou státního pohřbu. „Navrhnu vládě, aby se uskutečnil státní pohřeb v katedrále svatého Víta. Myslím, že by si pan Gott zasloužil, aby se s ním lidé mohli takto rozloučit,“ míní Babiš.

 SBOHEM MISTŘE

Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

¨

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tryskomys
2. 10. 2019 • 13:07

V jeho věku se to dalo už čekat,zázraky nikdo neumí.

mbmb
2. 10. 2019 • 12:30

Nedali mu vyznamenání dokud žil a nyní je mu to fuk.kdyby v politice byli pilní jako Karel a vydělali finančnímu úřadu stejně peníze byl by to tak v cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.