Bylinky: Domácí sekaná s majoránkou

POTŘEBUJETE: 2 rohlíky 150 ml polotučného mléka 1 kg vepřového mletého masa sůl mletý pepř 4 stroužky česneku 1 lžičku mletého kmínu 1 lžičku majoránky 1 vejce 1 cibule strouhanku dle potřeby 50 ml vody 2 lžíce slunečnicového oleje na formu
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Maso připravíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme stroužky prolisovaného česneku, mletý kmín, sušenou majoránku, vajíčko a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme i namočené rohlíky a důkladně promícháme. Je-li směs řidší, přidáme strouhanku dle potřeby. Vytvoříme ze směsi šišku a tu ještě obalíme ve strouhance. Formu na pečení vytřeme olejem a vložíme masovou šišku. Pokropíme vlažnou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 50 minut.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 11.