Bylinky: Pečené kuře na pivu s oreganem

POTŘEBUJETE: 1 celé kuře 3-4 lžíce rostlinného oleje 1 lžičku soli 1 lžičku sušeného oregana 1 lžičku sušené cibule 1 lžičku sušeného česneku ½ lžičky kajenského pepře nebo chilli ½ lžičky mleté uzené papriky 1 plechovku světlého piva
Do malé misky nasypeme sůl, sušené oregano, česnekový i cibulový prášek. Přidáme půl lžičky chilli nebo kajenského pepře a stejné množství uzené papriky. Všechno koření dobře promícháme. Kuře důkladně očistíme od případných zbytků peří a nadbytečných kousků kůže. Celý povrch potřeme olejem a posypeme ho připravenou kořenicí směsí, kterou vmasírujeme do kůže. Dále kuře okořeníme také zevnitř břišní dutiny. Pak ho vložíme do pekáče a na jeho dno vlijeme pivo. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme ho 2 hodiny. Každých 20 minut povrch kuřete podlijeme pivním výpekem. Kuře podáváme přelité výpekem s bramborem či bramborovou kaší.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 11.