Bylinky: Salát z pečených brambor

POTŘEBUJETE: 500 g brambor olivový olej
NA ZÁLIVKU: 3 lžíce zakysané smetany 1 lžíci smetany na vaření 2 stroužky česneku sůl mletý pepř 1 lžičku estragonu pár kapek bílého vinného octa
NA DOHOTOVENÍ: 2 jarní cibulky ½ salátové okurky olivový olej
Brambory důkladně omyjeme a 5 minut povaříme ve slupce. Slijeme, zakápneme olivovým olejem, promícháme a rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a pečeme doměkka. Pak je necháme vychladnout. Na zálivku smícháme obě smetany, rozdrcený česnek, osolíme a opepříme podle chuti a přidáme estragon a vinný ocet. Okurku nakrájíme na drobné kostičky, jarní cibulky na kolečka. Brambory překrájíme na půlky nebo čtvrtky, přidáme k nim okurku a cibulku, zalijeme zálivkou a důkladně promícháme. Salát podáváme nejlépe vychlazený.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 11.