Bylinky: Těstoviny s pestem

POTŘEBUJETE: 1 balení těstovin 50 g strouhaného parmazánu pár lístků bazalky na ozdobu
NA PESTO: 50 g čerstvé bazalky sůl 2 stroužky česneku 40 g piniových oříšků 100 ml panenského olivového oleje 40 g strouhaného parmazánu
Nejdříve si připravíme pesto. Bazalku krátce spaříme ve vroucí, lehce osolené vodě a rychle opět zchladíme, ideálně v lázni s ledem. Důkladně ji osušíme a dáme do mixéru. Přidáme k ní piniové oříšky, parmazán, najemno nasekaný česnek, trochu oleje a rozmixujeme. Postupně přiléváme olej a vždy ještě prošleháme, aby se přísady spojily (mixujeme v krátkých intervalech, abychom lépe kontrolovali hustotu směsi, neměla být ani hustá, ani řídká). Hotové pesto přendáme do skleničky a dáme do chladu. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na skus, poté slijeme a ihned smícháme s pestem. Podáváme s parmazánem a čerstvou bazalkou
Více receptů v tištěném APŽ číslo 11.