Bylinky: Cuketový krém s mátou

POTŘEBUJETE: 1 kg cuket 8 snítek máty 150 g zakysané smetany 1 citron 1,4 l kuřecího vývaru 6 jarní cibulek 140 g čedaru olivový olej máslo sůl mletý pepř
Jarní cibulky a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a másla, zeleninu restujeme klidně půl hodiny. Přidáme špetku soli, pepře, lístky ze dvou snítek máty a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Pak přilijeme vývar, přivedeme k varu a odstavte. Vmícháme 3 lžíce zakysané smetany, strouhaný čedar, zbylé mátové lístky a šťávu z celého citronu. Promícháme a vše rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené zbylou smetanou, lístky máty a pokapané olivovým olejem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 11.