Bramborový salát s houbami

POTŘEBUJETE: 500 g salátových brambor sůl 400 g čerstvých hub (nebo 30 g sušených) 200 g nakládaných okurek 1 svazek jarní cibulky 1 svazeček pažitky 300 g uzené slaniny 100 g majonézy Hellmann's Original 1 lžíci francouzské hořčice 200 g masa zbylého z vývaru sušenou majoránku pepř
Brambory důkladně omyjeme, i se slupkou je nakrájíme na silnější plátky a uvaříme je v osolené vodě. Poté je scedíme a necháme vychladnout. Očištěné houby nakrájíme na plátky (sušené předem namočíme ve vodě), okurky naporcujeme na půlkolečka, jarní cibulku pokrájíme na kolečka a pažitku nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na silné kostičky, na pánvi ji opečeme dokřupava a přidáme k bramborám. Většinu vypečeného tuku z pánve slijeme, necháme na ni jen pár lžic, na kterých opečeme houby. Až vychladnou, smícháme je s bramborami, majonézou, hořčicí a všemi dalšími nakrájenými ingrediencemi včetně masa. Na závěr dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 51-52.