Polský bramborový salát

POTŘEBUJETE: 500 g brambor 3 sterilované okurky 1 cibuli 4 vejce 4 mrkve 1 hrst kopru 1 zakysanou smetanu 1 malý jogurt 1 lžičku hořčice sůl pepř
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme. Zvlášť uvaříme i mrkev, dále také vejce. Ve velké míse nejdříve připravíme dresink – smícháme jogurt, smetanu, najemno nasekaný kopr, hořčici a dle chuti sůl i pepř. Přidáme na podobně velké kousky nakrájené okurky, mrkev a brambory a promícháme. V závěru opatrně vmícháme naporcovaná vejce.
Tip: „Bramborový salát stojí na kvalitních surovinách, především dobře zvolených bramborách. Do salátu se hodí varný typ A – tyto brambory se nerozvaří a dobře drží tvar. Ostatní zeleninu je vhodné povařit v páře, aby si uchovala maximum zdraví prospěšných látek i svěžejší chuť,“ radí Tomáš Louda, specialista na ovoce a zeleninu z online supermarketu Košík.cz.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 51-52.