Bramborový salát s jablky

POTŘEBUJETE: 500 g brambor vařených ve slupce, nakrájených na silné plátky, které rozkrojíme na poloviny 3 vejce 1 svazek ředkviček 3 kyselá jablka 3 sterilované okurky 1 střední červenou cibuli 4 lžíce majonézy Hellmann's Original 100 g zakysané smetany 1 polévková lžíce pikantní francouzské hořčice 3 lžíce vinného octa sůl pepř 1 svazeček petrželky 50 g vlašských ořechů
Brambory předem uvaříme ve slupce a již vychladlé je nakrájíme na větší kousky. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je nahrubo nasekáme nožem. Ředkvičky nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a naporcujeme na menší kousky, okurky a cibuli pokrájíme na kolečka. Ve velké míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, vinný ocet a sůl a pepř dle chuti. Přidáme najemno nasekanou petrželku i všechny ostatní ingredience včetně ořechů a promícháme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 51-52.