Sladké dobroty bez pečení: Kokosové Matcha kuličky

POTŘEBUJETE: 50 g kešu ořechů 30 ml vody na zvlhčení 50 g jemně mletého kokosu 55 g moučkového cukru nebo sypké moučkové alternativy 30 g sušeného kokosového mléka 20 g kokosového oleje 1 lžičku BIO Matcha prášku Iswari kokos na obalení
Jako první si namočíme kešu ořechy. Vodu slijeme, ke kešu přidáme 30 ml čerstvé vody a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kokos, cukr, kokosové mléko, olej a Matcha prášek Iswari a důkladně propracujeme. Vzniknout by mělo kompaktní pružné středně tuhé těsto. Hmotu vytvarujeme do válečku a dáme alespoň na půl hodiny vychladit do lednice (s kuličkami se pak lépe pracuje). Lžičkou odebíráme těsto a rukama tvarujeme kuličky. Ledabyle je vyválíme v kokosu, aby sem tam prosvítala zelená barva. Vkládáme do malých cukrářských košíčků na pralinky a skladujeme v chladu.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 51-52.