Dary podzimu: Datlovo-ořechové kuličky

POTŘEBUJETE: 150 g datlí 150 g směsi ořechů dle chuti 2 lžíce holandského kakaa 1 lžičku skořice sůl 1 lžičku medu
NA OBALENÍ: např. kakao, strouhaný kokos, mleté ořechy, nadrcené lyofilizované ovoce
Datle před samotnou přípravou namočíme, a to klidně přes noc. Ořechy krátce orestujeme do zezlátnutí, poté k nim přidáme kakao, skořici, špetku soli, datle, med a vše rozmixujeme. Je potřeba mixovat ve výkonném mixéru několik minut, než ořechy uvolní tuk v nich obsažený. Ze směsi tvarujeme kuličky, obalujeme je ve vybrané ingredienci, nebo jejich kombinaci. Před konzumací, dáme vychladit do lednice. Tip Pavlíny Mähringové spoluautorky Velké svačinové bichle: Vyzkoušejte Datle Medjool, které mají šťavnatou lehce medovo-ořechovou chuť, navíc se nemusí předem namáčet. Obsahují spoustu cukru, díky kterému jsou skvělým zdrojem energie, ale obsahují i poměrně hodně vlákniny. Nebojte se tedy datle zapojit jako zdravou chutnou svačinku, pokud vás čeká nějaká fyzická aktivita.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 37.