Dary podzimu: Americké brambory
POTŘEBUJETE: 800 g brambor varného typu C 4 lžíce slunečnicového oleje 1 lžičku soli 1 lžičku mleté sladké papriky 1 lžičku červeného vinného octa ½ lžičky čerstvě mletého pepře sůl
Předehřejeme troubu na 220°C. Brambory dobře omyjeme, osušíme a podélně i se slupkou nakrájíme na šestiny nebo osminy. V misce smícháme slunečnicový olej s mletou paprikou a solí. Přidáme ocet a pepř. Vsypeme brambory a dobře je ve směsi obalíme. Plech vyložíme pečicím papírem a brambory na něj rozložíme tak, aby se nepřekrývaly a byly mezi nimi dostatečné rozestupy. Pečeme v troubě přibližně 30 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté. Po 15 minutách brambory promícháme a otočíme. Díky tomu budou z obou stran opravdu křupavé. Po upečení je případně posypeme ještě solí. Můžeme podávat samostatně s dipem nebo jako přílohu.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 37.