Salát z červené řepy s jablečným octem a medem
POTŘEBUJETE: 1 větší červenou řepu 2 hrsti rukoly 100 g sýru Feta 1 hrst vlašských ořechů
NA ZÁLIVKU: 3 lžíce jablečného octa 3 lžíce vody 2 lžíce medu sůl
Červenou řepu omyjeme, oloupeme a dáme vařit. Necháme ji vychladnout a pak nakrájíme na kolečka. Přidáme k ní rukolu, fetu nakrájenou na kostičky a hrst nasekaných vlašských ořechů. Dobře promícháme a připravíme zálivku. Jablečný ocet smícháme v misce s vodou a medem a přidáme špetku soli. Dobře promícháme a vlijeme na salát. Promícháme suroviny se zálivkou a můžeme podávat.
Tip: Podáváme jako lehkou večeři cca 3 hodiny před spaním. Je možné si k salátu přidat žitný chléb. Jablečný ocet a med obsahují glukózu, pektin, aminokyseliny, enzymy a vitaminy A a B. To vše pomáhá tělu správně fungovat a mimo jiné i odpočívat regenerovat.
Více receptů najdete v tištěném APŽ číslo 38.