Jídlem ke zklidnění: Losos s medem a česnekem

POTŘEBUJETE: 2 lžíce medu 6 lžící sójové omáčky 1 stroužek česneku 1 lžíci mletého zázvoru 300 g lososa bez kůže 2 lžíce oleje 100 g rýže 1 mrkev 1 okurku 1 lžíci sezamových semínek čerstvý koriandr
Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme med, sójovou omáčku, najemno nasekaný česnek a zázvor. Lososa nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm, zalijeme marinádou, promícháme a necháme marinovat alespoň hodinu. Nejlépe však přes noc. Na pánev nalijeme olej, lososa vyndáme z marinády a necháme okapat. Na rozpáleném oleji opečeme lososa dozlatova a dáme stranou. Zbytek marinády nalijeme do pánve a necháme zredukovat, aby vznikla hustá omáčka. Do mísy dáme postupně uvařenou rýži, na špalíčky nakrájenou mrkev, okurku a servírujeme. Můžeme případně jako přílohu použít i zelené mungo fazolky.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 39.