Jídlem ke zklidnění: Jahelník s ořechy

POTŘEBUJETE: 300 g jáhel 450 ml plnotučného mléka 1 špetku soli 3 lžíce medu 1 lžíci skořice 3 vejce 1 polotučný tvaroh 1 kypřicí prášek 2 šálky sušeného ovoce 1 hrst nasekaných vlašských ořechů máslo na vymazání formy
Jáhly spaříme 2 až 3 minuty. Dáme je do hrnce s mlékem a špetkou soli a přivedeme k varu. Ochutíme medem a skořicí. Vaříme 10 minut a dalších 5 necháme dojít pod pokličkou. Necháme vychladnout. Vmícháme žloutky, tvaroh a kypřicí prášek spolu s připraveným ovocem a nasekanými vlašskými ořechy. Vyšleháme z bílků sníh a vmícháme do těsta. Rozprostřeme těsto do vymazané pečící formy a pečeme na 200°C přibližně 25 až 30 minut.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 39.