Víno a ryby: Tatarák ze sivena
POTŘEBUJETE: 1 filet ze sivena 1 červenou cibulku 1 větší nakládanou okurku nasekané kapary hořčici sůl mletý pepř nasekanou petrželku 1 citron k podávání
Filet ze sivena nasekáme nadrobno, cibulku očistíme a také nakrájíme nadrobno, stejně tak okurku, kapary a petrželku. Vše dobře promícháme, přidáme na špičku nože hořčice a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s opečeným chlebem či na topince. Na talíř přiložíme plátky citronu. „Ideální partner sivena je například Víno Mikulov Sommelier Club Chardonnay 2022, pozdní sběr. Intenzivní medovo-exotická vůně spolu s jemným oříškovým aroma doplňuje šťavnatou chuť, přestože patří mezi suchá vína,” vysvětluje Denisa Kolaříková.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 34.