Víno a ryby: Candát v mandlích
POTŘEBUJETE: 150 g blanšírovaných mandlí 150 g strouhanky 200 ml vína sůl 3 až 4 vejce 4 filety candáta hladkou mouku olej na smažení
Mandle pokrájíme na různou hrubost, od mandlové mouky až po větší křupavé kousky. Nasekané mandle smícháme se strouhankou v poměru 1:1. Do misky nalijeme víno a důkladně osolíme, na chuť musí být až přesolené. Přidáme celá vejce a promícháme. Kousky candáta obalíme v mouce, potom ve vejcích s vínem, nakonec v mandlové strouhance a smažíme. Jako příloha se hodí lehký bramborový salát. „Díky méně tučnému masu candáta se k pokrmům z něj výtečně hodí elegantní vína s bohatou strukturou, jakým je například Víno Mikulov Sommelier Club Rulandské šedé 2022, pozdní sběr. Víno candáta podtrhne svou harmonickou a sametovou chutí a rozmanitou vůní zralých hrušek,” říká Denisa Kolaříková.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 34.