Letní zelenina: Mrkvový koláč se sušenými švestkami
POTŘEBUJETE: sušené švestky 4 jablka 2 mrkve 2 hrnečky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva ½ hrnečku krupicového cukru 1 hrneček mléka ½ hrnečku oleje 1 vejce 1 lžičku vanilkového cukru 1 lžičku mleté skořice šťávu z 1 citronu kůru z 1 citronu 1 hořkou čokoládu
Nejdříve si namočíme sušené švestky. Jablka nahrubo nastrouháme, mrkev najemno a postupně přidáme ostatní ingredience – mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukrem, mlékem, olejem a vajíčkem. Promícháme, aby nebyly hrudky. Pak přidáme vanilkový cukr, mletou skořici, citronovou šťávu, kůru a nakonec sušené švestky nakrájené na menší kousky. Na menší kousky nasekáme i hořkou čokoládu, kterou přidáme do těsta. Všechno promícháme, vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 35 minut na 175°C. Navrch můžeme dát čokoládou polevu.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32.