Letní zelenina: Květákové karbanátky
POTŘEBUJETE: 500 g květáku 2 vejce 3 lžíce strouhanky 3 lžíce hladké mouky 1 lžičku kari koření 1 stroužek česneku 120 g mozzarelly sůl mletý pepř
Nejprve očistíme květák, rozdělíme ho na růžičky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, cca 15 až 18 minut. Uvařený květák scedíme, zchladíme pod proudem studené vody a přemístíme do větší mísy. Uvařené růžičky květáku vložíme do mísy a rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Poté přidáme vejce, strouhanku, mouku, kari koření, utřený stroužek česneku, nahrubo nastrouhanou mozzarellu, sůl a pepř a ze směsi vytvoříme hustší těsto. Z těsta tvarujeme karbanátky a opékáme na nepřilnavé pánvi 2 až 3 minuty z každé strany na středním ohni. Podáváme samostatně nebo se zeleninovou přílohou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32.