Letní zelenina: Čočkový salát s pečenými paprikami
POTŘEBUJETE: 4 zelené papriky 2 stroužky česneku 100 ml olivového oleje sůl 200 g čočky beluga Menu Gold 2 šalotky 160 g sušených rajčat pepř plocholistá petrželka 360 g fety
Zelené papriky den předem vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a zprudka pečeme cca 10 minut. Jakmile se na slupkách paprik vytvoří puchýřky, vytáhneme je z trouby, přikryjeme a necháme 10 minut odstát. Poté nám půjdou krásně oloupat. Ještě teplé je nakrájíme na kostičky, přidáme k nim nakrájený česnek, zalijeme olivovým olejem, lehce osolíme a necháme přes noc marinovat. Čočku beluga vložíme do vroucí vody a vaříme cca 25 minut, aby zůstala al dente. Na oleji z paprik orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme sušená rajčata, marinované papriky a uvařenou čočku. Vše spolu prohřejeme, osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr přidáme nasekanou petrželku. Fetu rozdrobíme na menší kousky a podáváme společně s čočkovým salátem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32.