Letní zelenina: Okurkovo–avokádové gaspacho
POTŘEBUJETE: 2 salátové okurky 1 avokádo 2 stroužky česneku ½ cibule 1 hrst bazalky 200 ml vody 1 lžíci limetkové šťávy 100 ml kokosového nápoje sůl
Okurky lehce oloupeme a omyjeme. Avokádo také opláchneme, rozpůlíme, vyndáme pecku a vydlabeme. Do mixéru dáme na větší plátky nakrájené okurky, avokádo, očištěný česnek a cibuli, bazalku a přidáme vodu s limetkovou šťávou a kokosovým nápojem. Dle chuti osolíme a rozmixujeme dohladka.
Tip od spoluautorky Velké polévkové bichle, Veroniky Břicháčkové: „Pokud potřebujete sytější variantu, podávejte polévku s opečenou bagetou potřenou bylinkovým máslem nebo pár kapkami olivového oleje. Případně pro vyšší obsah bílkovin přidejte do polévky přidat pár kousků mozarelly.“
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32 v knize Velká polévková bichle.